Microsoft by rád přidal podporu iMessage do Windows

Na své vývojářské konferenci Build odhalil Microsoft svou novou aplikaci „Your Phone.“ Díky ní jsou schopné mobilní operační systémy spolupracovat s počítačovými Windows. Podpora iOS však na rozdíl od Androidu je pouze částečná, jelikož neumí propojit zasílání zpráv iMessage.

Jenže Microsoft by to rád změnil. Alespoň to řekli Joe Belfiore a Shilpa Ranganathan ve svém rozhovoru pro server The Verge. Vysvětlovali, že některé funkce je mnohem těžší naprogramovat než jiné, a právě proto je aplikace Your Phone částečně omezená.

Your Phone zvládá pracovat s fotografie a notifikacemi iOS i Androidu, ale je velmi obtížné naprogramovat propojení s iMessage. Každopádně v Microsoftu by toho rádi dosáhli a jejich vize je plné propojení obou světů, tedy desktopového a mobilního.

Raganathan vysvětluje, že chce přinést plnou podporu iMessage do Windows 10 způsobem respektujícím celý ekosystém, ale zároveň uživateli příjemným.

„Apple to nedělá vůbec jednoduché, co se týče zpráv, ale rádi bychom s Applem spolupracovali,“ říká.

„Chtěla bych to udělat tak, aby propojení respektovalo ekosystém, na kterém stavíme a zároveň, aby to vše přineslo skvělý zážitek při používání. Zprávy jsou oblast, kde se nám toto nedaří v porovnání s podporou Androidu a potřebujeme tedy spolupracovat s Applem.“

Momentálně však Microsoft Apple nekontaktoval. Takže jakékoli partnerství mezi oběma subjekty je spíše předmětem spekulací. Na jedné straně by propojení iMessage a Windows udrželo u svých iPhonů. Na druhé straně Apple nemá potřebu podporovat iMessage na konkurenční platformě a mnohem raději uvidí, že si zakoupíte jablečný počítač.

Nicméně po vydání aplikace Your Phone bude mnohem více podporováno propojení s Androidem než iOS. Samozřejmě, ne že by to Apple trápilo.

Zdroj 9to5Mac