Letošní vývojářská konference WWDC 2020 bude formou online přenosu

Apple zareagoval na aktuální dění a připojil se k ostatním technologickým gigantům. Vývojářská konference WWDC 2020 bude dostupná pouze v online formě.

Apple oficiálně oznámil, že jeho 31. vývojářská konference WWDC bude letos bez fyzické přítomností účastníků. Jde o reakci na aktuální pandemii koronaviru. K podobnému kroku už sáhli další technologičtí giganti jako Google se svou konferencí I/O anebo Facebook.

Letošní vývojářská konference WWDC 2020 bude formou online přenosu

Za standardních okolností se WWDC koná obvykle počátkem června v McEnery Convention Center v San Jose v Kalifornii. Apple rozesílá oznámení už v průěbhu března, načež vyzývá vývojáře k registraci na několikadenní událost.

Součástí konference nebývá jen hlavní keynote, na které jsou obvykle odhaleny nové verze operačních systémů a hardware, ale hlavně sada workshopů a networking pro vývojáře. Právě pro ně jde o jedinečnou příležitost jak sdílet zkušenosti a vědomosti.

Vývojáři nebudou ochuzeni

Apple slibuje, že konference nabídne i v online formě bohatý obsah a vývojáři nebudou ochuzeni. Kromě keynote tak budou k dispozici webináře a online obsah, do kterého se budou moci všichni účastníci přihlásit.

Další informace pro vývojáře a zájemce bude firma průběžně přidávat na vývojářský portál, kde se poté otevře i registrace.

Vzhledem k vývoji situace jde o logický krok, který jsme od Applu v podstatě očekávali.

MacRumors