Firmware sluchátek AirPods již aktualizujete i bez Apple zařízení

Apple přišel na způsob, jak updatovat firmware sluchátek AirPods i u těch uživatelů, kteří nepoužívají žádné zařízení značky Apple. Tito uživatelé, kteří sluchátka používají s telefony s Androidem nebo s počítači s Windows nebo Linuxem doposud byli od aktualizací odříznuti.

Apple neudělal žádnou aplikaci pro správu sluchátek AirPods pro zařízení s Androidem nebo PC, takže uživatelé těchto zařízení nebudou schopni nainstalovat aktualizace firmware z těchto zařízení. Nicméně existuje aplikace Beats pro zařízení s Androidem, která umožňuje aktualizaci firmware.

Apple uvedl, že uživatelé, kteří nemají v blízkosti Apple zařízení, mohou již nějakou dobu navštívit obchod Apple Store nebo autorizovaného prodejce Apple, který jim aktualizuje firmware v jejich sluchátkách AirPods. Návštěva obchodu jen kvůli aktualizaci firmware může být nepohodlná, nicméně jde o alespoň nějaký způsob, jak se k novým verzím firmwaru dostat.

Apple totiž aktualizoval servisní dokument, ve kterém upřesnil, že aktualizace firmware jsou instalovány automaticky při nabíjení AirPodů a když jsou v dosahu ‌iPhone‌, ‌iPad‌ nebo Macu připojeného k WiFi. Tento týden byla totiž vydána nová aktualizace firmwaru, která přináší opravy chyb a vylepšení pro AirPods 2, AirPods 3, ‌AirPods Pro‌, ‌AirPods Pro‌ 2 a ‌AirPods Max‌.

Vývojáři Apple však přidali do stránky AirPods také onu novou informaci, že pokud nemáte v blízkosti žádné zařízení Apple, můžete si domluvit termín v obchodě Apple nebo u autorizovaného prodejce Apple kvůli aktualizaci firmware. Zda lze tuto možnost využít i v Česku nemáme, požádali jsme místní autorizované prodejce o vyjádření. Jakmile jej obdržíme, článek aktualizujeme.

Je důležité si uvědomit, že aktualizace firmware hrají velmi důležitou roli v udržování technologií Apple na špičce. V době, kdy se mobilní technologie rychle vyvíjí, je třeba mít funkce a aplikace vždy aktuální. Z tohoto důvodu potřebujete vždy dostupný software a firmware, aby byly vaše sluchátka AirPod v optimální podobě.