Zemřela Katie Cotton, bývalá viceprezidentka celosvětové komunikace Applu

Katie Cotton, bývalá viceprezidentka celosvětové komunikace společnosti Apple, zemřela 6. dubna ve věku nedožitých 58 let. Patřila k úzkému okruhu nejbližších spolupracovníků Steva Jobse.

Katie, která odchod z firmy oznámila v roce 2014, se chtěla věnovat rodině. Její kariéra v Apple začala v roce 1996, krátce po návratu Steva Jobse. Během 18 let, kdy působila jako jedna z hlavních osobností v oblasti public relations a marketingu, se stala tváří firmy. Byla hlavní architektkou strategie komunikace a kultury tajemství, která vládla v té době v této společnosti.

Katie Cotton byla známá díky svému pevnému vedení, jak Apple vystupoval před novináři a širokou veřejností. Cotton byla také hlavním člověkem, který kontroloval přístup k řediteli a spoluzakladateli Apple, Stevovi Jobsovi. Jak firma v prohlášení uvedla, hluboce lituje odchodu Katie Cotton a říká: „Byla mimořádnou osobou a za svou dvacetiletou kariéru u nás předvedla nepřeberně mnoho vynikajících výkonů. Náš soucit patří jejím blízkým a každému, kdo měl tu možnost s ní spolupracovat.“

Po jejím odchodu do penze v roce 2014 se Cotton věnovala zvyšování informovanosti o duševním zdraví dětí tím, že nabízela dobrovolnické služby místním organizacím. Po sobě zanechala syna Ethana a dceru Isabel Mimeles i svého životního partnera Jima Wellse.

Během jejího působení a spolupráce s firmou Apple se komunikace mezi společností a veřejností výrazně změnila a upgradovala. Kristin Huguet Quayle, současná viceprezidentka celosvětové komunikace Apple, která pracovala v Apple od roku 2005, převzala kus její práce.

Díky Katie Cotton se Apple ukázal ve zbrusu novém světle, ne jako pouhá firma, ale spíše jako důležité spojení mezi technologickým průmyslem a běžným životem lidí. Její přínos a to, co dokázala, jsou nepopsatelné a její smrt je obrovskou ztrátou pro celou oblast technologického odvětví.