Bezpečnostní záplaty z Ventury jsou nově dostupné i pro macOS Big Sur a macOS Monterey

Společnost Apple vydala novou aktualizaci svých starších operačních systémů pro počítače. Aktualizace macOS Big Sur 11.7.6 a macOS Monterey 12.6.5 jsou zaměřeny na opravu kritických bezpečnostních chyb, které byly již vyřešeny v předchozích aktualizacích pro macOS Ventura 13.3.1.

Podle zprávy zabezpečení od Applu, tyto aktualizace opravují především zranitelnost označenou jako CVE-2023-28206, která byla již opravena v minulé aktualizaci pro aktuální systém Ventura.

Tato aktualizace nezahrnuje žádné další vylepšení. Podle informací od Applu, aktualizace opravuje stejnou chybu v obou operačních systémech: IOSurfaceAccelerator Impact: Aplikace může provádět libovolný kód přímo v jádře systému s plnými oprávněními. Apple si je tak dobře vědom reportu, že tato chyba je v současné době masivně aktivně zneužívána.

Apple důrazně doporučuje všem uživatelům rychle aktualizovat své operační systémy. Stačí následovat následující postup. Otevřete Systémové předvolby, klikněte na Aktualizace Software, počkejte, až váš počítač najde novou aktualizaci.

Pokud bude aktualizace dostupná, budete mít možnost klepnout na Upgrade now a stáhnout instalátor aktualizace pro macOS. Během stahování můžete stále používat svůj počítač. Jakmile se instalátor stáhne, klepněte na instalaci nové aktualizace.

Je nutné podotknout, že během celého procesu aktualizace je nutné mít připojení k internetu. Protože toto jsou bezpečnostní aktualizace, je důležité nainstalovat je co nejdříve. Pokud ne, váš systém může být ohrožen hackerskými útoky a pravděpodobně budete vystaveni zbytečně velkému riziku. Například se můžete dočkat plného zašifrování svého počítače.

Je důležité udržovat svůj operační systém stále v těch nejnovějších verzích, aby byla zajištěna jeho bezpečnost.