Apple postupně mění design a barevnost svých stránek

Poslední výraznější změna designu stránek společnosti Apple se odehrála v lednu roku 2011 při přechodu na standard HTML 5. Nový vzhled potlačil plastičnost ovládacích prvků, změnil barevnost navigační lišty na černobílou a celkově přibylo animací.

Doposud na webu Apple převládala bílá barva, pevně daná šíře stránek a jednotný vzhled. Celkový dojem byl velmi čistý a jednoduchý.

Původní vzhled stránek
Původní vzhled stránek
Zmizel podklad stránky a ohraničující rámeček
Zmizel podklad stránky a ohraničující rámeček

S příchodem nových modelů telefonů ale nastala změna. iPhone 5s a 5c má přechodový podklad pod celou stránkou zobrazovanou v prohlížeči, barevně sladěný s daným modelem. Obsah stránky si již neprohlížíte pomocí kurzorových šipek nebo pohybem posuvníku, ale díky navigačním prvkům ve tvaru tečky.

Snadno dostupný rozcestník pro jednotlivé modely
Najděte ovládání
Jenže kampak nám zmizel?

Nejmarkantnější rozdíl je vidět u stránky věnované iPadu. Zde je dokonce použita fotografie jako podklad celé stránky. (Poznámka: Na české mutaci stránek je použit původní design bez fotografie.)

Obrazové podkreslení celé stránky
Obrazové podkreslení celé stránky

Připravuje tedy pro své uživatele společnost z Cupertina svůj web barevnější a s jiným ovládáním? Nebo se jedná jen o nedbalost designérů a absence pevné ruky Steva Jobse?