Střípky informací, které nezazněly na Keynote

Na scénu se včera vrátila hned dvojice oblíbených Maců a výrazných změn se dočkal také iPad. Ale co zbytek portfolia? Zachytili jste informaci, že MacBooky Pro 15“ nabízí možnost nových grafických karet? A co AirPods?

Celou pozornost na sebe včera upoutaly tři produkty: MacBook Air, Mac mini a iPad Pro. Za jejich záda však došlo ještě k pár věcem, které ale ve stínu propagovaných novinek nebyly vůbec výrazné. Pojďme se tedy podívat, co ještě se stalo anebo nestalo.

Apple potichu uvedl nové možnosti grafických karet u 15“ MacBooků Pro 2018. V průběhu listopadu dostanete možnost volitelné Radeon Pro Vega 16 nebo Radeon pro Vega 20 shodně se 4 GB vlastní velmi rychlé HBM2 paměti. Grafický výkon MacBooků Pro tak významně poroste a profesionálové to jistě ocení. Otazník visí nad chlazením, jelikož tyto grafické karty patří do vyšší třídy a spolu s výkonem produkují velké množství odpadního tepla.

Nakonec se včera nedostalo na mnohé jiné Macy. Aktualizace se vůbec nedočkaly iMacy, iMac Pro ani třeba 12“ MacBook. Navíc z nabídky zcela zmizela Rose Gold  varianta. Zřejmě na úkor prodejů MacBooku Air? Ale ani ten nenabízí Rose Gold, ačkoli dle fotek má nová zlatá mnohem blíže k Rose Gold úpravě než kdy dříve. Anebo se málo prodávala? Důvod se asi nikdy nedozvíme.

Spolu s představením nových iPadů s USB-C je Apple musel logicky vybavit příslušnou nabíječkou. Ta nabízí příkon 18 W a odpovídá dřívějším únikům, které kolovaly po internetu. Zatímco nabíjecí kabel si ale můžete zakoupit samostatně, nabíječku Apple přibaluje pouze k novým iPadům.

Podobně jako se zapomnělo na některé Macy, se zapomnělo i na iOS zařízení. Aktualizace se nedočkal už stařičký iPad Mini, který by si ji opravdu zasloužil. Podobně nepřišla ani inovovaná verze AirPods 2, což možná souvisí s tím, že projekt bezdrátové nabíjecí podložky AirPower Apple uložil k ledu.

Anebo se některých zapomenutých aktualizací dočkáme ještě v tichosti do prosince, ač je to nepravděpodobné. Uvidíme.

Zdroj: MacRumors, Apple