Microsoft Office brzy dostane podporu Dark Mode

Dark Mode přišel společně s macOS Mojave teprve před měsícem a vývojáři třetích stran spíše pomalým tempem přidávají pro tuto funkci podporu. Proto celkem překvapil Microsoft, který přidal podporu do aktuálních Preview verzí svého kancelářského balíku Microsoft Office.

Microsoft tak učinil skrze svého produktového manažera Akshay Bakshi, který na svém Twitteru zveřejnil krátké video s novými grafickými prvky pro aktuální Preview verzi Microsoft Office. Kromě mírného přepracování pásu karet, kde došlo ke kosmetickým úpravám tak potvrdil příchod Dark Mode pro Microsoft Office 365.

 

Kromě toho, že se zpřístupnění funkce dočkají v první vlně primárně předplatitelé Office 365, jsme také zjistili, že zpočátku budou Dark Mode podporovat pouze Word, Excel a PowerPoint zatímco takový Outlook bude muset počkat. Přitom zrovna poštovní klient je už delší dobu v roli otloukánka, co se platformy Mac týče. Chybí mu dosud mnohé funkce, jako například funkce „potvrzení o přečtení“, která na Windows funguje pro libovolný účet, ale Mac verze ji umí pouze s Exchange.

V úplně opačné pozici se nachází Outlook for iOS, který v poslední aktualizaci dostal plnou podporu pro iPhone XS a XR a na mobilního klienta má velmi slušnou funkcionalitu.

Uvidíme, jak rychle se Dark Mode dostane v aktualizacích mezi všechny uživatele.

Zdroj: 9to5Mac