iPad Pro by mohl mít Smart Connector na spodní straně, umožnilo by to použití na výšku

Není to poprvé, kdy se objevují informace ohledně přesunutí Smart Connectoru u iPadu Pro z tradiční boční pozice na spodní hranu k Lightning portu. Uniklá fotka jednoho z výrobců příslušenství však ukazuje, že toto uspořádání konektorů nemusí být nereálné.

Fotografie se objevila na serveru Slashleaks. Usuzuje se, že důvod k přesunu Smart Connectoru je možnost využít Face ID a to zatím funguje pouze na výšku. To ale nedává absolutně smysl, protože například doplňkové klávesnice anebo softwarová funkce Split View jsou přizpůsobeny horizontálnímu použití. Posléze bylo potvrzeno, že Face ID nakonec bude fungovat v obou režimech.

Na druhou stranu klávesnice pro vertikální použití už tu jednou byla. Apple kdysi prodával dokovací stanici pro použití na výšku.

Foto pouzdra – nový iPad Pro (Slashleaks)

Jenže současná generace iPadů se zaměřuje na mobilitu, a tak by podobné uspořádání příliš nedávalo smysl. Veškeré dodávané příslušenství k iPadům je primárně určeno k použití na šířku.

Uniklý kryt s dvěma výřezy vespod tak budí podezření. I když se možná dočkáme překvapení a Apple uvede nový iPad Pro s dvěma Smart Connectory.

Momentálně však můžeme maximálně spekulovat, ačkoli označit pouzdro za podvrh může být předčasné. Snad se již brzy dozvíme od samotného Applu na Keynote.

Zdroj 9to5Mac