Lidé přechází z Androidu na iOS kvůli lepšímu uživatelskému zážitku, naopak na Android utíkají kvůli ceně

Anketa serveru PCMag přinesla zajímavý pohled na problematiku tzv. „switche“ mezi platformami Android a iOS. Ve světle zářných finančních výsledků Applu je pak zajímavé vidět důvody, proč uživatelé přechází z jedné platformy na druhou.

Anketa byla zaměřena na americké spotřebitele a zúčastnilo se jí 2500 respondentů. Z tohoto počtu 29 % změnilo mobilní operační systém, přičemž 18 % přešlo z Androidu na iOS a 11 % naopak přešlo z iOS na Android.

Většina z dotázaných – 18 % – zamířila od Androidu k iOS. Naopak poté 11 %. (Neptali jsme se na Windows Phone a BlackBerry). Celých 71 % pak nezměnilo systém vůbec.

Důvody proč odejít z iOS na Android mohou být pro mnohé překvapivé, zejména k výdělkům v USA. Totiž 29 % z těch, kteří od Applu / iPhone odešlo, bylo z důvodu ceny, což je skoro třetina.

Opačným směrem je primární důvod přejít k iOS ve 47 % lepší uživatelský zážitek. Očividně, ať se Android i nadále zlepšuje, stále je pro uživatele přívětivější a příjemnější na ovládání iOS.

To co v obrázku už nevyčtete, jsou hlavní důvody, proč lidé obecně mění telefon. Respondenti kupodivu ve většině (56 %) neřeší nejnovější modely. 34 % kupuje nový telefon po vypršení smlouvy (paušálu) a 17 % kupuje telefon, když rozbije obrazovku svého současného.

Nejčastější odpověď, proč vyměnit svůj stávající model, je v 53 % až když se pokazí.

Tim Cook během finančních výsledků za třetí čtvrtletí zdůrazňoval, že tahounem jsou „switcheři“ z Androidu, a poté ti co kupují smartphone poprvé, následovaní věrnými zákazníky.

Zdroj 9to5Mac