Feral Interactive oznámili první herní titul oficiálně podporující externí grafické karty

Portovací studio Feral Interactive, které přináší špičkové herní tituly na platformu macOS, oznámilo přidání podpory externích grafických karet. První vlaštovkou tak bude Rise of the Tomb Raider. V redakci už tuto hru v kombinaci s eGPU testujeme.

Feral Interactive včera oficiálně oznámili přidání podpory externích grafických karet značených také jako eGPU. První titulem je známá hra Rise of the Tomb Raider, jenž si v posledním SuperApple Magazínu 5-6/2018 vysloužila hodnocení 10 a doporučení redakce.

Feral doporučuje sestavy stejné, jako jsou na podpůrné stránce Applu. Mezi modely AMD karet, které s macOS 10.13.4 High Sierra a vyšší fungují, patří:

  • AMD Radeon RX 470, RX 480, RX 570, RX 580, and Radeon Pro WX 7100
  • AMD Radeon RX Vega 56
  • AMD Radeon RX Vega 64, Vega Frontier Edition Air, and Radeon Pro WX 9100

Doporučených šasi je ještě méně:

  • OWC Mercury Helios FX3
  • PowerColor Devil Box
  • Sapphire Gear Box
  • Sonnet eGFX Breakaway Box 350W / 550W / 650 W

V redakci připravujeme do letního čísla SuperApple Magazínu 7-8/2018 velký test externích grafických karet a boxů.

Můžeme potvrdit, že Rise of the Tomb Raider s eGPU Radeon RX 580 dosahuje bez problému Ultra detailů při rozlišení Full HD. Externí grafická karta je přitom záměrně párována s nejslabším MacBookem Pro 13“ 2017 bez Touch Baru, a přitom přináší skvělé výsledky.

Dosud však neexistuje oficiální podpora NVidia karet ze strany Applu. Šance se chytila komunita a pomocí hacků systému odblokovala karty NVidia pro macOS. Z důvodu neoficiálního postupu ale nelze tuto proceduru doporučit méně zdatným uživatelům.

Více o externích grafických kartách a možnostech již v příštím SuperApple Magazínu.

Zdroj Feral Interactive, Apple