Warfriends: taktická střílečka od českých vývojářů

Tento měsíc přistála v AppStore další hra. Na tom by nebylo nic divného, protože denně jsou do AppStoru přidány desítky nových her od nejrůznějších vývojářů. Tato hra je ovšem výjimečná tím, že je od českých vývojářů a má velice velký potenciál. 

České vývojářské studio About Fun vydalo beta test své nejnovější taktické střílečky Warfriends. Beta test byl spuštěn v několika málo zemích a Česká republika naštěstí nechybí. Možná proto, že vývojáři jsou, jak jsem psal výše, z České republiky. Někdo může brát jako nevýhodu to, že hra není lokalizována do češtiny. Věřím ale, že drtivé většině hráčů to vadit nebude.

WarFriends

Ve Warfriends ovládáte svého vojáka, kterého si samozřejmě můžete časem vylepšovat, kupovat lepší zbraně, chrániče, helmy a mnoho dalšího. Váš voják je schovaný za určitou překážkou a jediné, co můžete dělat je, přebíhat mezi dalšími překážkami. To samé se děje na druhé straně, kde je nepřítel. Cílem hry je ho samozřejmě zabít a tím máte vyhráno. Aby hra nezačala rychle nudit, je zde systém záložních jednotek a podpory.

To tedy znamená, že ke střílení nepřítele také ovládáte pár vybraných jednotek, které jsou na vaší straně. Jedná se o odstřelovače, podporu, útočníky atd. To vše musíte zkombinovat takticky tak, abyste vyhráli. Postupem času se mění prostředí úrovní a hráč se tak nenudí. Nehledě na to, že lze vylepšovat i záložní jednotky, kupovat další, lepšíatd. Umělá inteligence je docela vyspělá a po půl hodině hraní zjistíte, že vyhrát je čím dál tím víc těžší.

WarFriends-3

Hra podporuje jak jakousi kampaň (singleplayer) tak také multiplayer. A právě ten je na hře nejlepší. Bojujete s reálnými lidmi ze telefony či tablety a snažíte se vyhrát. Na to, že se jedná o beta test, se mi hra ani jednou nezasekla a nepociťoval jsem žádné problémy s hraním. Vše jde na jedničku.

Hra je zdarma, ale jak je v této době zvykem, in-app nákupy jsou téměř všude. Hra se dá hrát i bez investování reálných peněz, postup je ale mnohem pomalejší. Své hráče si určitě najde a odhaduji, že se bude jednat o velmi populární hru. Hra je k dispozici pro iPhone i iPad.