CEO Tim Cook dostal poslední splátku akcií v hodnotě 750 milionů dolarů

Šéf Applu Tim Cook oslavil své desáté výročí ve vedení firmy. Zároveň také došlo k vyrovnání finančních závazků mezi ním a Applem.

Několik dní poté, co oslavil desáté výročí svého působení v čele společnosti Apple dostane Tim Cook akcie Applu v hodnotě 750 milionů dolarů jako poslední splátku své platové dohody s Applem. Tu uzavřel před více než deseti lety, když společnost převzal.

Splátka se bude skládat z 5 milionů akcií společnosti Apple, což odpovídá přibližně hodnotě 750 milionů dolarů, uvádí agentura Bloomberg. V loňském roce Cook obdržel podíly akcií v hodnotě až ve výši 114 milionů dolarů, což mu zajistilo, že zůstane generálním ředitelem nejméně do roku 2025.

Šedesátiletý Cook má podle indexu miliardářů čisté jmění ve výši zhruba 1,5 miliardy dolarů. Ačkoli je Cook miliardářem, jeho odměna za rok 2020 patřila ve srovnání s ostatními vysoce placenými generálními řediteli technologických firem k těm nejskromnějším. V roce 2020 obdržel Cook 14,7 milionu dolarů, jak vyplývá ze zprávy Komise pro cenné papíry a burzy (SEC).

Generální ředitel v minulosti uvedl, že část svého platu a odměn věnuje charitativním organizacím a většinu svého majetku plánuje rozdat.

CEO Tim Cook dostal poslední splátku akcií v hodnotě 750 milionů dolarů