Logitech Mini Boombox: pořádný zvuk k iPhonu nebo iPadu [Zkušenosti]

Kapesní bezdrátový reproduktor, který můžete připojit k počítači i mobilnímu telefonu a jehož prostřednictvím jste schopni také telefonovat, se jmenuje Mini Boombox.

Jde o kompaktní zařízení dostatečně malých rozměrů k tomu, aby se vešlo do dlaně. Váží příjemných 218 gramů a nabízí stereofonní reproduktory, mikrofon a dokonce dotykové ovládání. Ale vezměme to pěkně postupně.

Malý, ale poctivý

Bezdrátový reproduktor používá ke komunikaci rozšířené Bluetooth rozhraní, díky němuž jej můžete připojit ke všem současným iOS zařízením. Protože podporuje profil náhlavní soupravy, můžete jeho prostřednictvím také telefonovat. Obsahuje totiž mikrofon s velmi úspěšným potlačením ozvěny.

[HTML1]

Zařízení napájí vestavěný akumulátor, který slibuje až desetihodinovou výdrž. Jeho nabíjení probíhá prostřednictvím klasického miniUSB konektoru. Ten najdete společně se zapínacím tlačítkem a linkovým zvukovým výstupem na zadní stěně.

Celá horní hrana je vyrobena z lesklého plastu a není pouze okrasná, ale i funkční. Celá tato plocha je dotyková a skrývá tlačítka pro ovládání hlasitosti, přehrávání skladeb i pro příjem či ukončení telefonního hovoru. Tlačítka jsou podsvícena červenou barvou a jsou viditelná pouze při zapnutém reproduktoru.

Na spodní stranu osadil výrobce dvojici masivních pryžových podložek, díky kterým Mini Boombox nejen dostatečně stabilně sedí na podložce, ale také eliminuje veškeré přenosy vibrací. Skvělé a funkční řešení.

Hraje se všemi

Reproduktor jsme testovali jak s iPhonem, tak i iPodem touch, iPadem i počítačem s Mac OS X. Prvotní spárování proběhlo bez problémů a stejné bylo i následné používání. Mini Boombox se totiž po každém zapnutí připojí ke spárovanému zařízení, a pokud přesměrujete přehrávání do těchto reproduktorů, překvapí vás zvuk, který vydává. Ten je velmi sytý s místy až velmi zvýrazněnými basy, avšak bez vlivu na srozumitelnost reprodukce. Místy je až k neuvěření, že tak hutný zvuk produkuje takto malé zařízení.

Bez problémů probíhá také telefonování, které je velmi praktické. Při příchozím hovoru je totiž jednodušší přijít k Boomboxu a stisknou tlačítko pro příjem hovoru než hledat iPhone. Systém pro odstranění ozvěny hovoru pracuje na výbornou a u žádného z několika desítek testovacích telefonátů si protistrana na kvalitu hovoru nestěžovala.

Vzhledem k tomu, že zařízení podporuje standardní Bluetooth připojení, funguje bez problémů také ve spojení s počítačem s Mac OS X. A to i přesto, že tuto schopnost výrobce ve svých materiálech opomíná. Mac OS X dokáže po spárování využít vestavěný mikrofon i reproduktory, a opět tak můžete nejen přehrávat hudbu, ale i telefonovat. Jediným problémem bylo drobné zpomalení zvuku při přehrávání Flash videí.

Navíc v nabídkách internetových obchodů jej můžete sehnat již za 1 463 korun, což je cena již poměrně hodně zajímavá.

5 komentářů: „Logitech Mini Boombox: pořádný zvuk k iPhonu nebo iPadu [Zkušenosti]

  • avatar
    11. 06. 2012 (09:34)
    Trvalý odkaz

    zda se mi to, nebo delate recenzi s ipadem s jailbreakem?

  • avatar
    11. 06. 2012 (15:08)
    Trvalý odkaz

    Mini Boombox mám a můžu jedině doporučit. Nejlépe hraje s ekvalizérem „Malé reproduktory“. Super na cesty, občas používám i doma s MacBookem na filmy.

  • avatar
    11. 06. 2012 (22:25)
    Trvalý odkaz

    Jen ta cena na alfe dnes obednan za 1500 na alze stal tusim stejne tak…

Komentáře nejsou povoleny.