Griffin Navigate: FM rádio a dálkové ovládání iPhonu i iPodu (Představení)

Chybí vám u vašeho iPodu nebo iPhonu vestavěné rádio? Podívejte se na Navigate od Griffinu: mimo rádia funguje jako dálkové ovládání a navíc obsahuje výborně čitelný OLED displej. Co chtít více?

Dálkové ovládání s vestavěným FM radiopřijímačem Griffin Navigate jsme právě dostali do redakce k podrobnému redakčnímu testu – na kompletní recenzi se můžete těšit v první polovině ledna příštího roku. V tomto představení si pojďme ovládání představit a podrobně prohlédnout.

Ovládání se připojuje do spodního systémového konektoru a je umístěno na dostatečně dlouhém kabelu pro pohodlné nošení. Tělo ovladače není přehnaně velké, díky zapuštěnému displeji a pozvolna stoupajícím okrajům dobře padne do ruky a současně také nehrozí náhodné stisky tlačítek. Samozřejmě lze tlačítka také zamknout malým přepínačem (Hold) na boku ovládání.

Ovladač obsahuje běžný konektor pro sluchátka, můžete tak připojit jakákoli oblíbená – protože obsahuje i zesilovač, poradí si lépe i s velkými sluchátky, se kterými již má iPod potíže.

Displej je typu OLED, je dvouřádkový a výborně čitelný. Na každém z řádků dokáže zobrazit dvacet znaků, delší texty roluje. Při přehrávání hudby z iPodu zobrazuje název skladby i jméno interpreta doplněné malým symbolem indikujícím přehrávání / pozastavení. V režimu FM rádia zobrazuje připojení sluchátek, aktuálně naladěnou frekvenci a také název stanice nebo název aktuální skladby – podporuje totiž rozšířené datové vysílání systémem RDS.

První krátké zkušenosti jsou prozatím výborné, prodejní cenu 1 185 korun hodnotím jako odpovídající. Na delší zkušenosti si však musíte ještě chvíli počkat. Griffin Navigate zkouším střídavě jak s iPodem Classic, tak i iPodem touch.

2 komentáře: „Griffin Navigate: FM rádio a dálkové ovládání iPhonu i iPodu (Představení)

Komentáře nejsou povoleny.