Light the Night: návyková Turbosvětluška [Zkušenosti]

Na App Store najdeme mnoho jednoduchých her, které pomohou ukrátit dlouhé chvíle při čekaní ať na dopravní prostředek anebo prohlídku u doktora. Jednu z těch zajímavějších si dnes ukážeme.

Hra Light the Night spadá do kategorie hříček nejen svou cenou, ale i na první pohled milou kreslenou grafikou. Hra postrádá jakýkoli příběh, ostatně jako všechny hry ze stejné kategorie. Náplň tvoří jednoduché létání a překonávání překážek, jenž světlušce blokují cestu. Cíl máte tedy jasný – doletět co nejdále to bude možné a „osvítit“ přitom pěkně zpracovanou noční krajinu.

Zpočátku na váš číhají pouze nástrahy typu všemožných rostlin, ale záhy přijde i pestré hmyzí společenstvo. Zatímco kytkám se lze vyhnout poměrně snadno a to i když tvoří spletenec, brouci poletující ze shora dolu případně do stran a později kombinace obojího, již činí hladký průlet herní plochou obtížným.

Jelikož světluška nepatří mezi nesmrtelný hmyz, každý náraz do překážky jí ubere určitý počet života. Ten signalizuje zlatavě svítící linka nahoře obrazovky. Život doplníte pomocí sbírání světélkujících kuliček – lumenů. Krom obnovování zdraví a spuštění turbo režimu (světluška letí mnohem rychleji a srážka jí nepůsobí poranění), vám také umožňují nákup upgradů světlušky. Těch je dostatečně rozmanitá paleta, avšak zde narážíme na první zápor. Vývojáři to na nás zkusili s poslední dobou moderními In-App platbami. V podstatě si hru užijete i bez placených vylepšení, kdy si vystačíte s těmi koupenými za lumeny. Ale jakýkoli placený upgrade vám hru usnadní natolik, že v příčkách hravě utečete všem „neplatícím“ hráčům.

Pokud vás dostihne smrt ať už vyčerpáním života anebo díky špatnému manévrování svou světlušku utopíte, může vás oživit blesk. Ten po každé smrti párkrát udeří, a když zrovna strefí bezvládné tělíčko světlušky, vnese do ní novou životní energii.

Aby hra nebyla jen pouhé létání na nejdelší vzdálenost, zakomponovali autoři prvek takzvaných misí. Jde v podstatě o různé cíle během letu – nejčastěji nasbírat určitý počet lumenů, srazit jistý počet nočního hmyzu nebo se třeba nechat několikrát oživit. Další zajímavé zpestření tvoří svítící kytičky, které vám po nárazu dají určitý bonus: od dočasné nesmrtelnosti, větší rychlosti letu až po ničící vějíř.

Při ovládání hry si naprosto vystačíte s jedním (levým) palcem. Pomocí něj korigujete směr letu (nahoru nebo dolů) a to je vše.

I když Light The Night nepřináší žádné převratné herní prvky, přesto splňuje očekávání – jednoduchou zábavu pro vyplnění času. Pihu na kráse dělají placené upgrady a občasná nespolupráce s achievementy v GameCenter. Přesto však koupí neprohloupíte.

Aplikace: Light the Night

Autor: Tree Room, LLC
Hodnocení: 3,5/5
Cena: 0,79 Eur

Jeden myslel na “Light the Night: návyková Turbosvětluška [Zkušenosti]

  • avatar
    23. 06. 2012 (22:52)
    Trvalý odkaz

    kopie Jetpack Joyride :) jen se barry prevlekl za letusku :D

Komentáře nejsou povoleny.