iBaby Air: aby se všem lépe spalo

iBaby Air je tak trochu jiná chůvička. Ve srovnání se sesterskou iBaby Monitor M6S sice postrádá kameru s přenosem obrazu, nicméně její absenci nahrazuje jinou veskrze užitečnou funkcí. Užitečnou právě v ložnicích a dětských pokojích.

Je také pravdou, že ne každý z rodičů považuje neustálý videodohled za vhodný způsob sledování svého dítěte, ale naopak preferuje klasické hlídání hlasu dítěte. Zkrátka klasický přistup běžných bezdrátových chůviček, které sledují hladinu zvuku v hlídané místnosti a pokud tato přesáhne rodičem nastavenou hodnotu, přenesou tento zvuk na protistanici, kterou má rodič aktuálně u sebe.

V případě iBaby Air to funguje úplně stejně, pouze s jedním rozdílem. Tímto rozdílem je absence jakékoli samostatné protistanice. Její funkci zastává v dnešním propojeném světě váš mobilní telefon nebo tablet. Jakmile tedy chůvička zaznamená zvuk, odešle na váš telefon notifikaci a vy pouhým jedním klepnutím spustíte aplikaci a poslechnete si, co se v dětském pokoji právě odehrává. A protože stanice iBaby podporují oboustranný přenos hlasu, můžete ihned na dítě promluvit a tím je uklidnit do doby, než k němu dorazíte.

Copak to dýcháme

V úvodu jsem zmínil užitečnou funkci, kterou u konkurenčních chůviček nenajdete a která se hodí právě do místností, ve kterých spíme. Je to tak a touto funkcí je vestavěný ionizátor vzduchu. Funguje na principu uvolňování záporných iontů, který používají běžně komerčně dostupné ionizátory.

Společně s ionizátorem obsahuje zařízení také senzor kvality ovzduší včetně schopnosti detekovat vybrané toxické látky a v závislosti na zjištěných měření nastavuje intenzitu ionizačního efektu. Současně všechny tyto informace ukládá do cloudového úložiště, kde je máte navždy k dispozici ve formě přehledných grafů.

Můžete si také nastavit barevnou indikaci kvality okolního vzduchu. Tyto informace poté reprodukuje vnitřní LED prstenec a barevné stupně pro různé výstrahy je možné si uživatelsky nastavit. Barvu tohoto prstence však lze měnit i manuálně, díky čemu můžete stanici použít také jako praktické noční orientační světélko. Mimo barvy totiž můžete nastavovat také intenzitu jeho svitu.

Do aplikace iBaby Care můžete přizvat neomezený počet uživatelů, kteří budou mít přístup k údajům iBaby Air a mohou dostávat upozornění na kvalitu vzduchu. Aplikace také dovoluje přidat neomezený počet monitorů iBaby Air.