Ponořte se s iPadem do vany [zkušenosti s vodotěsným pouzdrem]

Chtěli byste si číst na iPadu ve vaně? Nebo jen sledovat filmy a nebát se o něj? Máme pro vás tip na zajímavé příslušenství, které jej spolehlivě ochrání.

A nemusíte si brát iPad přímo do vany, stačí jen koupelna. I když jej budete mít položený například na poličce v bezpečné vzdálenosti od samotné vany, stále mu děláte spíše medvědí službu. Proč? Protože koupelna je plná vodní páry, která elektronice uvnitř vašeho iPadu nedělá opravdu dobře.

V redakci jsme otestovali vodotěsné pouzdro pro iPad značky Bingo. Jedná se o plastovou kapsu velikosti přesně pro iPad, díky čemu ji lze použít i pro další tablety stejných nebo menších rozměrů. iPad v ní je stabilní, drží na jednom místě a celá přední stěna je průhledná. iPad lze i přes ni pohodlně ovládat a to včetně vícedotykových gest.

V horní části najdete dva úchyty pro dodávaný textilní pásek s plastovými karabinami, jehož prostřednictvím je možné iPad v pouzdře zavěsit například na zařizovací předměty v koupelně, nebo si jej dát přes rameno a použít při přenášení.

Zavírací mechanismus je stejný, jako u ostatních pouzder Bingo, které jsme testovali: otvor je jištěn dvojicí plastových těsných uzávěrů, vše je ještě navíc pojištěno suchým zipem a dvojicí druků. Výrobce udává voděodolnost až do hloubky deseti metrů, což je hodnota, kterou zřejmě jen tak nepřekročíte. V průběhu testování jsme na dlouhé minuty ponořili iPad do horké vody a útočili na něj proudy vody ve sprše a ve všech zkouškách obstál na výbornou bez jakéhokoli náznaku proniknutí vlhkosti.

A naše dojmy? iPad se přímo nabízí k tomu, aby si jej člověk vzal při relaxaci do vany. Můžete na něm sledovat oblíbené pořady nebo číst knihy bez obavy, že by vám vyklouznul a utopil se, nebo že jej poškodí pára či odletující kapky při sprchování. Vložení a vyjmutí iPadu je záležitostí přibližně půlminuty a zvládnete to rozhodně dříve, než budete mít vanu plnou vody. Překvapilo nás, že se umístěním do pouzdra v podstatě nezmění zvukové vlastnosti iPadu a není tak žádný problém se sledováním filmů nebo poslechem hudby.

[HTML1]

Ale abychom jen nechválili: na jeden problém jsme narazili. Pokud ponoříte celý iPad do teplé vody, vyhodnotí to dotyková vrstva jako dotyky a začnou se dít divné věci. Musíte mít tedy na paměti, že je vhodné iPad nemít celou dobu pod hladinou.

Pouzdro Bingo můžete zakoupit ve webovém obchodě dovozce za 349 korun, což je přiměřená cena za nabízenou ochranu a jistotu před poškozením u zařízení, jehož cena je několikanásobně vyšší. A nemusíte jej používat jen ve vaně, stejně dobře poslouží jako ochrana před pískem na pláži při letní dovolené či všude tam, kde hrozí iPadu poškození.

8 komentářů: „Ponořte se s iPadem do vany [zkušenosti s vodotěsným pouzdrem]

  • avatar
    10. 01. 2012 (08:52)
    Trvalý odkaz

    „Výrobce udává voděodolnost až do hloubky deseti metrů, což je hodnota, kterou zřejmě jen tak nepřekročíte“ – takze nic pro Petra Maru… ;)

      • avatar
        10. 01. 2012 (11:40)
        Trvalý odkaz

        iPhone ponoreny asi 10cm v umyvadle s cistou vodou me sel ovladat bez problemu. Tezko rict, co udela napr. slana morska voda. Kazdopadne pristi vyden jedu k mori, tak to vyzkousim vcetne pripadneho foceni a nataceni pod vodou. Jako bonus jeste vyzkousim sluchatka pod vodou :-) 

        • avatar
          10. 01. 2012 (11:42)
          Trvalý odkaz

          Tak toto nebylo tak úplně pod vodou :) Pokud totiž budete pod vodou i vy (a nejen kousek prstu pod vodou), tak vinou vodivosti ovládat nepůjde, protože kapacitní vrstva nedokáže rozpoznat jiný náboj vašeho prstu, protože je stejný, jako náboj okolního prostředí…

  • avatar
    13. 01. 2012 (01:46)
    Trvalý odkaz

    Za ty penize super. Kupuji. Doted jsem si rikal, ze jedina vyhoda papirovych novin je v tom, ze je muzu cist ve vane, coz mi u elektronickeho predplatneho HN trochu vadilo :-) Na tech par mesicu, nez budou zarizeni iZarizeni vodeodolna (at uz z vyroby, nebo po pouziti spreje), mi tohle pouzdro vydrzi :-))

  • avatar
    17. 01. 2012 (16:45)
    Trvalý odkaz

    Jen dotaz: Jste si jistí? Oxidace a zničení přístroje vlhkostí přichází někdy i až rok poté co vlhkost pronikne do přístroje. Já bych tedy hodnotil až podle toho zda přístroj ještě za rok bude fungovat.

    Ono se může klidně stát, že až měsíc nebo několik měsíců po recenzi přestane přístroj fungovat, pokud se malá vlhkost dostala dovnitř. Až elektrolýza na spojích postupně a pomalu dokoná dílo zkázy.

    Takže test starý pár dní ohledně vlhkosti neberu za nic směrodatného.

    Miloslav Ponkrác

  • avatar
    18. 01. 2012 (17:44)
    Trvalý odkaz

    Do vany na iPad pouzivam slozku na a4 se zip-lockem z papirnictvi asi za 25 Kč a funguje to dobře ,i když celé ponoření by to nedalo ;-)

Komentáře nejsou povoleny.