Elgato Tivizen: přenosný DVB-T tuner pro iPhone a iPad

Quentin jako distributor pro ČR, představuje novinku v oblasti sledování digitální televize – Elgato Tivizen, přenosný DVB-T tuner pro iPhone a iPad.

[Tisková zpráva] Díky stejnojmenné aplikaci pro iOS zařízení a schopnosti vytvořit vlastní Wi-Fi síť je tento produkt ideálním doplňkem k iPad, iPhone a iPod touch. Samozřejmostí je kompatibilita s Mac OS X i Windows. Signál se bezdrátově přenáší do aplikace EyeTV 3 pro Mac, která byla oceněna několika cenami za nejlepší program pro sledování digitální televize, nebo do aplikace TerraTec Home Cinema pro Windows.

Televizi lze nejen sledovat on-line, ale vybraný pořad nahrát a nahrávku následně přesouvat mezi zařízeními. Vysílání se v několikaminutových smyčkách nahrává. Tato funkce se hodí také při sledování sportovních utkání – díky ní se lze vrátit na dřívější záběry předtím, než je nabídne režie, a také je-li potřeba sledování na krátký čas přerušit.

Tivizen je napájen baterií, a proto je vhodný domů i na cesty. Slibuje až 3,5 hodiny nepřetržitého vysílání. Informace o televizním vysílání jsou stahovány přímo z digitálního signálu, není tak potřeba připojení k internetu, a proto nic nebrání používat tuner i v zahraničí.

Quentin spol. s r.o. je oficiálním distributorem firmy Elgato Systems GmbH pro Českou republiku.

Náš tip: přečtete si velkou recenzi podobného zařízení, Equinux tizi.