Víkendová galerie: ukažte svého Maca znova!

Pod bleskovkou o vybavení pracovny Steva Jobse jsem zmínil odkaz na starší článek s víkendovou galerií, do které jsme společně posílali fotky svých domácích pracovišť. A k mému překvapení i tato zmínka stačila, aby začaly chodit nové fotky. Jdeme do toho znovu!

Úkol je jednoduchý: ukažte, v jakém prostředí svého Maca nebo třeba iPad používáte. Pošlete fotku s krátkým popisem na mujmac@superveci.cz a vytvořte tak tuto zajímavou galerii pro inspiraci nás všech ostatních.

Tobiáš Richter: Na stole leží MacBook 4,1, Logitech X-230, iPhone 4, za macbookem HDD Verbatim 500GB, Jeblečné hodiny, Tiskárna Canono Pixma iP4000, Skullcandy Lowrider. Tohle bude za chvíli stará sestava budu mít větší stůl a dokoupim iPhone dock, wireless apple keyboard, apple remote, apple airport express. Chtěl bych i cinemu ale ta boužel už nejde připojit ke staré edici mého macbooku :(

Martin Neužil: zleva – dole Crumpler taska na macbook, spousta kabelu, na stole maly cerny iPod Nano 5G 8GB, Sluchatka Zagg Smartbuds, 2x Apple remote predchozi generace, neoriginalni kolibka pro iPhone 3GS , MBP 13 verze 2009 500 GB 4GB RAM, vyhledove 8 GB RAM, pod nim macmini 2.56 GHz, 4 GB RAM, 500 GB HDD, monitor Samsung SyncMaster F2390, Logitech repracky do USB – planuju vymenit za Creative GigaWorks T40 II, Wacom tablet Fun & Touch , lampicka a dole original Apple Wireless Keyboard a MagicTrackpad , Magic mouse ted pouzivam jen na upravu fotek na MBP, dole stara ale stale slusna fototiskarna Canon i9000 pro A3+ fotky, v planu jeste webkamera Logitech Quick Cam Vision Pro for Mac, snad po uvedeni v CR iPad.

Jakub Talich: Na stole Mac mini 2010, za ním reproduktory se subwoofrem od firmy Logitech a obrazovka od firmy Acer, a k tomu ještě trošku nepořádek :)

Petr Češka: Jablečný sad? Mé království – JBL repro, iPhone 4 32 Gb, 1 Tb HDD (Time Machine), iPod Shuffle 3rd generation, nějáký USB hub, SanDisk Extreme 4 Gb SDHC (nejde vidět), MacBook Pro 2009 Review 2,8 Ghz, Iomega Prestige 500 GB Portable External, iPad 64 Gb Wi-Fi, Apple Keyboard with Numeric Keypad, Apple Magic Mouse …

Michal Siska:

Martin  Pohl: Moje současná sestava se skládá z nového MacBook Air 11″ v nejslabší konfiguraci, který byl původně zamýšlen na psaní poznámek ve škole a prohlížení webu, ale díky jeho překvapivému výkonu se stává i nástrojem na úpravu fotek v iPhoto. Vedle je iPhone 3GS, 23″ palcový monitor Samsung SyncMaster 2333SW a k němu připojený starší Mac Mini 1,83 Ghz Intel Core Duo s 2 GB ram a externím 1TB diskem Iomega plus ještě jedním externím diskem, který se nahází pod stolem na Time Machine zálohy. Dále Apple Alu keyboard a Magic Mouse. O zvuk se starají Logitech 2.1Z-23000 s THX certifikací.

Lukáš Václavík: moji skromnou pracovnu tvoří tři počítače (pokud nepočítám hodně chytré smartphony). Každý mám k něčemu jinému, bez jejich kombinace bych se neobešel. Plastový MacBook 2010 se Snow Leopardem, Acer Ferrari One s Ubuntu 10.10 a home-made desktop s Windows 7. Čekám na redukci mDP-HDMI z DealExtreme, abych mohl na čas Windows PC úplně opustit. Zatím to bez něj nejde, protože malý MacBook je na práci špatně použitelný.

Alžběta Slámová: Holčičí pracovna :)

Tomáš Laul: Moje domácí mini pracovna. MacBook Pro 13 se stal zhruba před rokem mým hlavním počítačem. Skvěle mi vyhovují jeho rozměry, nízká hmotnost a dlouhá výdrž baterie. Beru jej s sebou do kanceláře, domů i na pracovní cesty. Na fotografii dále Magic Mouse, iPhone dock, HP Photosmart C4580, Parrot Party bluetooth reproduktory, pod stolem taška Tucano Work Out.

Martin Křížek: Vzhledem k tomu že jsem momentálně v lázních, tak mám sebou cestovní variantu která sestává z Mac Book Pro 13″ r.2010, 2,4GHz, 4GB RAM, 500GB HDD, dále pak FW disk WD My Passport Studio 640GB pro zálohy TM, střih videa atd.., hliníkový dálkáč na který nedám dopustit, repro Logitech PureFi s kolébkou pro iPod/iPhone, ale mám ho kabelem připojený k MBP a spojení se světem vzhledem k tomu že na pokoji není wifina zajišťuje na zkoušku pořízený usb modem od O2 který si po této zkušenosti nechám, protože funguje výborně a překvapivě i na gprs je připojení relativně rychlé a použitelné. Foceno to je za pomoci iPhone 4.

Miloš Havlík: Ahoj přátelé Jablečného světa, posílám ukázku své domácí Jablečné pracovny. Mazlíček: MacBook Pro 17′, Intel Core i7, 2,66 GHz, 500,11 GB, iPod Classic 160 GB, iPhone 4G 32 GB, samozřejmostí je apple keyboard a magic mouse. Ve vedlejším pokoji se nachází do domácí sítě zapojena Time Capsule 1TB.

Petr Škuta: Dominantou stolu je MacBook Pro 13″ (2009) doplněný o Microsoftí myšku. Bohužel z důvodu nedostatku místa už se na externí monitor nedostalo.

Alan Petrik: Aktuální pracovní stůl zcela bez úprav. Zleva – Apple IIgs 1MB RAM, ADB klávesnice a myš, 3,5″ DD disketová jednotka pro Atari ST, pod ní 3,5″ a 5,25″ mechaniky pro Apple IIgs a vespod Commodore 1541-II, dále video monitor Liesegang, pod ním diskbox s disketami pro Amstrad, iMac 21,5″ 3,33GHz s logem PacMana, pod ním ZX Spectrum 128 s DivIDE a Schneider CPC 6128, pod ním BT Apple keyboard. Vpravo Magic Mouse, nad tím Atari 800XE, prasátko, joystick Competition Pro a nad tím TV LG M1721A s hudebním trackerem pro Amstrad, s kterým dnes momentálně pracuji. Na zdi dobové plakáty her Sabre Wulf a Underwulrde pro ZX Spectrum, vpravo na zdi zarámovaná fotka ZX Spectrum+. Repro je něco hodně starého od Creative, typ nevím.

Tom V.: Můj Macbook (2007) komunikuje denně se starou TV a novou TV, iPad, iPod, iPhone. To vše přes Airport Extreme a občas i přes Airport Express. Ovládání je přes Magic Mouse a tisk přes HP (vše přes wifi). Záloha jet také bez drátu na 1TB disk s použitím Time Machine.

Anonym: iPhone 3GS 32Gb white, Mac mini C2D 2Ghz, 4GB RAM , 320HDD, MacBook 13″ C2D – 2,2GHz, 24″ LCD, Apple keyboard

Robin Budík: Zasílám fotografii méjo iStolu. Na tomhle malém stole mám iMac 27″ (8GB RAM) s ATI Radeon HD 5750 samozřejmě Magic Mouse a Aluminium Keyboard, zvuk mi obstarává Logitech X 540 5.1 dále 2x iPhone 4 (16 a 32GB), iPhone 2G 8GB, iPod Nano 6. gen. blue, iPod Touch 3.gen. 32GB, iPod Classic 160GB Black, tiskárna HP Photosmart All-in-One :) Na stůl se mi nevlezl můj iPad 3G 32GB a iPhones 3G, 3GS :(

Josef Čistecký (CHOZE): Fotografie z prosince 2009 – kdy jsem si k Vánocům udělal radost a pořídil iMac 27″. Dále je na stole MacBook 13″ White a iPhone 3GS White.

Lukáš Obdržálek: Takhle vypadá moje pracovna, když k ní přijdu, nic jsem za účelem focení neupravoval. Jsem zastáncem hesla: na stole mám pouze to, co skutečně potřebuji. A to prostě proto, že se mi to tak líbí. Na nepořádek mám šuplík a skřínku. :-)

Filip Juřík: Trosku starsi multifunkcni tiskarna HP, iMac i7 8GB RAM, 2TB HDD, iPad 32GB 3G, iPhone 4 16GB, Apple TV 2 generace, Lacie 250GB FW na zalohy, Iomega MiniMax 500GB jen na filmy, Apple Wireless klavesnice, Apple Magic Mouse a Magic Trackpad. Vse propojene optickym kabelem s Logic3 Soundbar a pres HDMI s televizi.

Pavel Cahlík: Muj Mac ma misto v jidelne – co nejdal od PC :-) iPhone pak v kapse… 27-iMac na me stale ceka v prodejne…

Jiří Zima: Na okně leží iBook G4 poslední generace (PowerPC 1,33GHz, 1,5GB RAM, 60GB HDD, Radeon 9550), na kterém kromě Leoparda běží ještě Cisco VPN klient, routování a DHCP server. Vlevo od iBooku je router, který slouží jen jako Wifi-N access point a oddělení školní sítě do WAN. Klávesnici a myš od Apple u toho nemám, protože se v 99% případů připojuju přes SSH.

Pier Kurth: 13-ti palcový MacBook, už pár let starý 250 GB MyBook od WD, multifunkční Canon Pixma MP270 a pod deskou leží ještě stařičký 30 GB iPod Video. A pak už jen spousta dekorace :-) Potřebuji mít pracovní stůl útulný, ale zároveň co nejvolnější.

Eva Bajerová: Můj první Mac – iMac 27″ i5 2,66GHz. Většinou nemám na stole takový pořádek :)

Michal Brtníček: Na pracovním stole mi leží MacBook pro 15″, v docku spokojeně vrní iPhone 3GS permanentně připojený na nabíjecím vodítku a na druhé straně na svém obalu leží iPad 16GB Wifi. Dále magic mouse napájena Apple bateriemi a Apple sluchátka není třeba představovat :-)

Jan Caran:

Krox: MacBook White C2D 2,13GHz, Wireless Keyboard, MagicTrackpad, iPhone 3GS 16GB, čtečka karet Belkin, Repro RS-214, externí DVD-RAM LG, externí HDD WD MyBook Elite 2TB (Time Machine), Zalman NotebookCooler ZM-NC2000 (k MacBooku celkem zbytečnost pozůstatek od NB s Windows. Mac zakoupen původně na vyzkoušení co na tom Applu je. Nakonec jsem vyhodil NB s Windows a zůstávám jen na Mac OS X :o)

Honza Vlach: Win7 desktop pod stolem, na něm 320 HDD od Verbatimu. Na parapetu 19″ od HP, za ním schovaný 500 GB MyBook, hlodavec a kláveska k Win od Geniusu. Teď to hlavní: 13 MBPro:) Dá-li bůh tak PC vystřídá PowermacG5 nebo starší MacPro:)

Martin Jan: Pracovní nástroje našeho nejmenšího člena rodiny. Nejraději pracuje s ipadem a aplikací Midnight HD, se kterou se dokáže opravdu zabavit :)

Adam Todt: Vcera privezeny Macbook Pro 15″ a HP LP2475w + zbytek.

Jiří Petřek: Zleva je to síťová multifunkce Xerox Phaser, za ní se schovává externí 1,5 TB disk Seagate. Pak iMac 27″, moje první zkušenost s Macem. Před ním leží iPhone 3GS 16GB, Wireless keybord a Magic mouse. Dále lampa a notebook Lenovo R500 s Win7 a ten černý flek čouhající z pravé strany je myš Genius Ergo 555 Laser.

Igor Staněk: V mé pracovně jsem doslova zasypaný technikou. Na stole mám nový Macbook Pro 15“ s 16×10 LCD, iPad někdy připojený jako druhé LCD přes Air Display, protože na další panel už tam není místo. Jinak za ním je schovaný pracovní notebook Lenovo T410s připojený přes docking station na další dvě LCD, napravo cestovní a víkendový Asus EeePC 1015PN s Jolicloud linuxem a za ním herní PC s GTX580 a 30“ LCD od HP. Úplně napravo pak mám stereo receiver Onkyo připojený na Macbook a 5.1 Z5500 od Logitechu, které slouží na zvuk z herních konzolí, které jsou na snímku schované. Pracovně pak dominuje 50” Plazma Pioneer na které dost často běží folding home na PS3 nebo prostě slouží ke hraní z konzolí a sledování HD filmů.

Tomáš Bílek: Moje nová pracovnička protože jsem nový a ale o to vašnivější uživatel Apple. Zprava vidíte nový Macbook Air 2010 late 11” s 4 Gb RAM, dále nový iMac 2010 s Core i3, iPhone 4, magic mouse, myš Logitech Revolution, iPod 3 gen. Dále 1TB My Book elite WD a 500Gb My Book, nesmí chybět ještě časopis svět Apple. Na foto chybí klávesnice BT klavesnice Apple bez numerické časti.

Petr F.: iMac 27 “ , MacBook Pro 13″ 2x Magic mouse. Iphone 4. PC pod stolem (neni videt) to je jenpozustatek ze switchnuti:)

Martin Světlík: Omlouvám se za kvalitu snímku, nemám aktuálně doma fotoaparát. Na stole MacBook Pro 15,4″ z aktuální řady, kterého doplňuje Magic Mouse. Vedle se krčí 20″ iMac late 2006 s Apple ALU keyboard a Mighty Mouse. Jako příslušenství jsou vidět reproduktory Logitech Z-4i a Canon Pixma IP4000. Foceno iPhone 3G 16GB white.

Juraj Žák: iMac 24 3,06, Macbook Air 1.6, iPhone, repro JBL, Elgato Eye TV, Mbox 2, webcam Philips.. Toto foto je stare 3 mesice.. Mezitim koupen iPhone4, MacBook Air prodan, prestehovanii do noveho bytu a koupen iMac 21,5 i3 3.06.. Ale tuto fotku mam moc rad, proto ji sem davam :o)

Jiří Janouch: Moje aktuální pracoviště vypadá takto: Samsung SyncMaster 2333HD 23″ 1080p, Apple MacBook Pro 2,4GHz, 4GB RAM, 250GB HDD, GeForce 320M, Apple Wired Keyboard bez numerické části, Apple Magic Mouse, Apple Time Capsule 500GB, Apple Phone 4 16GB, Apple iPod Video 60GB, Bose In-Ear Headphones.

Patrik Vogl: Monitor Dell U2311H, Reproduktory Logitech X-230, Magic Mouse, Apple Keyboard, WD Externí disk. Ve stojánku iPhone 3GS, pod stolem pak schovaný MacBook White 2009 se 4GB RAM a o kousek dále již zabalený iPad, který se právě chystá k novému majiteli. Dříve se zde objevoval ještě 2x Mac Mini.

Miloslav Hofman: Zasílám v příloze fotku pracovny Apple – systém OS7 až OS9, iBook Graphite SE, PowerBook 160, Quadra, iMac G5. Novější kousky neposílám, těch máme na ostatních fotkách dost.

Můj nejoblíbenější – Mac Cube s 17″ Apple Display. Denně na něm běží pod OS9.2.2CZ program Účetní a.s. už 10 let. Tisk příjmových dokladů A6, účtenek A5 a faktur A4 přes AppleTalk na PostSriptové Canon iR2200 se síťovým tiskem.

David Gruber: Normálně mám ještě ve stojánku nasazenej IPhone 4, vlevo mi běží televize přes eye tv, na monitoru pracuju a na macbook white sjíždim internet ;)

Grafik: Na stole mam 27″ iMAC 3.06 GHz DC a Macbook Pro 2,4 GHz DC, Magicmouse a tablet A5 wide Wacom, za Macbookem jsou dva HDD Western digital po 1TB, na levo od stolu fototiskarna Canon Pixma. Ve vedlejsi mistnosti mam jeste pripojenou TimeCapsule 1TB jako malej server a zalohu :o)))

Miloslav Hofman: Docela mne překvapilo, že nikdo nemá první klasický iMac Bondi Blue z léta 1998. Plně funkční s OS8CZ s originál myší i CZ klávesnicí mi slouží dodnes. Myslím, že to je onen první zlomový počítač v historii, kde byly 2 konektory USB (místo minulých ADB Bus) a chyběla k údivu všech disketová mechanika. Již v té době existoval software Apple Czech Office.

Kolasport: Můj stolecek iMac,MacBookPro,IPhone 4,iPhone 3GS,iPad 3G,iPod 5G,iPod 6G

22 komentářů: „Víkendová galerie: ukažte svého Maca znova!

  • avatar
    21. 11. 2010 (12:03)
    Trvalý odkaz

    Čirá závist chlapci. Jako chudý student o tomhle můžu jenom snít, ale snad se taky jednou dočkám svého Maca..

    • avatar
      21. 11. 2010 (20:21)
      Trvalý odkaz

      No nejsi sám chudý student, ale zase jestli investovat do notebooku a za dva až tři roky ho muset vyměnit ti přijde dráž než si pořídit macbook, který tu životnost má dvojnásobnou:-)

    • avatar
      22. 11. 2010 (01:15)
      Trvalý odkaz

      Jsem také chudý student, ale je to také o tom mít nějaké priority, zájmy, touhy a být schopen pro ně něco udělat. V tomto případě si přes léto vydělat na Maca z druhé ruky a pak nalézt kvalitní kousek. Já jsem si svého MacBooka koupil na Aukru za 15.000 Kč a to byl jen rok starý a ve skvělém stavu. Původní majitel nezvládl přechod na Mac…

  • avatar
    21. 11. 2010 (12:33)
    Trvalý odkaz

    Tak to je moc pěkný :) :)

  • avatar
    21. 11. 2010 (13:50)
    Trvalý odkaz

    Já bych hlavně dodal že ta pracovna Jobse je 6 let staré fotky. Pochybuju že by Steve nechal kámen na kameni. Nepochybuji ale o tom že má Mac Pro s Led Cinemou 27″ a iPad :D

    • avatar
      22. 11. 2010 (16:17)
      Trvalý odkaz

      Já bych se ani nedivil kdyby tam měl jen veliký iMac..

  • avatar
    21. 11. 2010 (14:11)
    Trvalý odkaz

    Na mém stole se od posledního Ukaž svého Maca prakticky nic nezměnilo (kromě bordelu), takže novou fotku posílat nebudu.

  • avatar
    21. 11. 2010 (14:42)
    Trvalý odkaz

    Když na to tak koukám… mám obrovskou chuť v budoucnu pořídit iMac. Jasně, s MacBookem Pro 13″ jsem spokojenej, ale ten obří displej, ten obří displej… Neuvěřitelně elegantní stroj. :-)

  • avatar
    21. 11. 2010 (19:23)
    Trvalý odkaz

    Lukáš Václavík: podložit LCD Samsung na Bocacciho Dekameron- to je hřích :P :D

    • avatar
      22. 11. 2010 (18:32)
      Trvalý odkaz

      hehe, to je můj stůl a byly to první 2 knížky, co jsem čapl v knihovně, když jsem potřeboval dát monitor výš :D a žádný pěkný stojánek jsem nenašel, tak to už tak zůstalo…

      • avatar
        22. 11. 2010 (23:28)
        Trvalý odkaz

        Tak dodatečně se omlouvám za záměnu osob:D

  • avatar
    21. 11. 2010 (19:37)
    Trvalý odkaz

    to Martin Jan – odkud máte to „APPLE POSTIVE“ triko pro malého?

    • avatar
      21. 11. 2010 (21:35)
      Trvalý odkaz

      To je práce ženy, barva na textil a standardní apple sticker :)
      Body je asi od NEXTu, pro úplnost.

  • avatar
    21. 11. 2010 (23:00)
    Trvalý odkaz

    …. a niektori sa nechali inspirovat natolko ze si uz aj chaos vytvaraju na stole presne ako Steve Jobs :-D

  • avatar
    21. 11. 2010 (23:49)
    Trvalý odkaz

    To Miloš Havlík: co máte za ten tv tuner přes expresscard a to máte připojený do UPC ???

  • avatar
    22. 11. 2010 (10:23)
    Trvalý odkaz

    To Miloslav Hofman:
    dost mě zajímají ty CD jukeboxy (CD-changer) od Verbatimu.
    Je k tomu i nějaký ovládací SW na Mac OS-X?

    • avatar
      22. 11. 2010 (12:27)
      Trvalý odkaz

      Výrobce je Imation, produkt je Disk Stakka a software pro boxy je OpdiTracker – pro OS-X max. 10.4.

  • avatar
    22. 11. 2010 (11:11)
    Trvalý odkaz

    Koukam, to vazne ma vetsina lidi na pracovnim stole takovy poradek? =-O Tak to jsu teda poradnej bordelar…asi taky jeste priposlu foto =D

    • avatar
      22. 11. 2010 (17:19)
      Trvalý odkaz

      Ja jsem foto porizoval po cerstvem rozbaleni a na uklizeny stul, muzem se za 14 dnu podivat jakej to bude bordel :-D

  • avatar
    22. 11. 2010 (16:24)
    Trvalý odkaz

    Nejhoší na galeriích s tématikou Ukažte svého maca je, že hned začnu přemýšlet stylem: Prodám Win PC, pořídím si k Macboooku Powermac/MacPro a k tomu starší cinema display, Magic mouse, trackpad a nějaký ten iPod. Zkrátka jednou Apple… Pořád Apple…

  • avatar
    05. 12. 2010 (14:03)
    Trvalý odkaz

    Mě by v souvislosti s těmi úžasnými stroji zajímalo třeba i čím se orientačně majitelé živí…Nemyslím z hlediska finančního. Do toho mi nic není. Ale čistě jen pro zájem – kdo třeba při své práci používá 2 a více monitorů a tak podobně…:-)

Komentáře nejsou povoleny.