Je to tady. Jarní Apple Keynote se koná 20. dubna

Dlouho očekávaná jarní konference je tady. Apple Keynote bude příští týden 20. dubna. CO můžeme očekávat?

Už to jednu chvíli vypadalo, že Apple letos přeskočí svou tradiční jarní Keynote a budeme čekat až na vývojářskou konferenci WWDC 2021. Apple však nakonec nevynechá jarní příležitost představit nové produkty. Dočkáme se už v úterý 20. dubna v 19 hodin našeho času. Celá událost bude opět čistě online a vysílaná přes web Apple.com nebo YouTube.

Tentokrát se spekuluje o opravdu velkém množství produktů. Očekávají se opakovaně odkládané lokalizační štítky AirTags, nová generace bezdrátových sluchátek AirPods 3 nebo různé varianty iPadů. Zejména se hovoří o iPadech Pro, které by mohly získat obrazovky typu mini-LED a samozřejmě vylepšené procesory patrně zvané A14X. Apple by rovněž nemusel opomenout ani základní iPad případně nejmenší iPad mini, který by si aktualizaci rovněž zasloužil. Teoreticky by mohla přijít i nová Apple TV.

Někteří se domnívají, že bychom mohli vidět i nové Macy s Apple Silicon. Sází se na inovované iMacy se změněným designem anebo nové MacBooky Pro, které by mohly dorazit ve 14“ a 16“ variantě. Mnozí analytici však tvrdí, že počítače budou spíše doménou WWDC.

Mezitím prosákly informace, že výroba všech produktů se citelně zpožďuje z důvodu nedostatku čipů. Tento problém je celosvětový a brzdí nejen výrobce spotřební elektroniky.

Apple také dlouhodobě odkládal uvedení iOS 14.5, iPadOS 14.5, macOS 11.3 Big Sur a aktualizací pro Apple Watch a Apple TV. Snad se tedy za týden dočkáme.