Nová Apple TV by měla podporovat televize s frekvencí 120 Hz. Odhalila to betaverze tvOS

Aktuální betaverze operačních systémů vydaly další ze svých tajemství. Tentokrát jsme se dozvěděli více o kódu chystaného tvOS 14.5.

Apple stále nevydal své dlouho chystané aktualizace operačních systémů iOS 14.5, iPadOS 14.5, tvOS 14.5 ani macOS 11.3. Přitom některé z těchto aktualizací už za sebou mají dokonce šest betaverzí a stále nedospěly do finální fáze.

Mezitím se ve zdrojových kódech nachází více a více informací. Nyní přinesl server 9to5Mac reference na podporu 120 Hz televizorů v Apple TV. 

Nové modely televizorů, uvedené loni (2020) a letos už podporují obnovovací frekvenci 120 Hz. K zapotřebí je však připojení skrze HDMI 2.1, jelikož dosud používané HDMI 2.0 zvládá pouze 4K o 60 snímcích za sekundu.

HDMI 2.1 je podporováno například herními konzolemi nové generace Xbox Series X a Playstation 5. Díky tomu jsou hry ve 120 snímcích mnohem plynulejší a navýšení frekvence ocení zejména hráči akčních her. Obecně však obraz působí plynulejším dojmem. Ostatně sám Apple podporuje až 120 Hz například u svých iPadů Pro, které jsou chváleny pro svůj kvalitní displej. 

Současná generace Apple TV však vybavena HDMI 2.1 není, takže referenční kód velmi patrně odkazuje na připravovanou novou verzi. Otázkou zůstává, kdy přijde na trh.

Nová Apple TV by měla podporovat televize s frekvencí 120 Hz. Odhalila to betaverze tvOS