Nové iPady a MacBooky Pro mohou nabrat zpoždění. Na vině je celosvětový nedostatek čipů

Mnoho z redaktorů si klade otázku, kdy už konečně bude ona jarní keynote. Zatímco neustále čekáme, objevují se informace o tom, že se nové iPady a MacBooky zpozdí.

Celý svět aktuálně trpí nedostatkem čipů. To se netýká pouze spotřební elektroniky, o které píšeme, tedy smartphonů, tabletů nebo počítačů, ale chybí také čipy do chytrých ledniček, praček, aut a mnoha dalších produktů. Zdá se, že se potížím nakonec nevyhne ani Apple.

Apple je z hlediska dodavatelů prémiovým zákazníkem, jelikož si často objednává nadstandardní objemy součástek a má výhodně postavené smlouvy. Ale ani Kalifornská firma nic nezmůže v době celosvětového nedostatku čipů. Podle informací serveru Nikkei Asia výpadek zasáhl i přímé dodavatele Applu.

Všechny nové produkty tak dle zprávy naberou přesně neurčené zpoždění. Apple údajně reagoval tak, že výrobu směřuje k druhému pololetí letošního roku. To by mohlo skutečně znamenat, že z plánované jarní Keynote sešlo a šance, že uvidíme nějaký hardware se přesouvá až na vývojářskou konferenci WWDC 2021. Na tu už ostatně Apple rozeslal pozvánky všem registrovaným vývojářům.

Nové MacBooky Pro měly přijít se zásadním redesignem od roku 2016, kdy se měly vrátit i oblíbené porty jako HDMI, čtečka SD karet nebo třeba nabíjecí konektor MagSafe. Tablety měly jako první dostat nové mini-LED obrazovky a lepší procesory. Na potvrzení těchto odhadů si zřejmě nakonec ještě nějaký měsíc počkáme.

Nové iPady a MacBooky Pro mohou nabrat zpoždění. Na vině je celosvětový nedostatek čipů