Po deseti letech přichází sedmá aktualizace jednoho systému. Update macOS 10.15.7 Catalina řeší problémy s Wi-Fi a grafickými kartami

Apple vydal sedmou velkou aktualizaci pro macOS 10.15 Catalina. Řeší problémy s připojením přes Wi-Fi a grafické artefakty nových iMaců.  

Apple se zaměřil na nejvíce hlášené potíže současného operačního systému macOS 10.15 Catalina. Řada uživatelů si dlouhodobě stěžovala, že systém se automaticky nedokáže připojit na známé Wi-Fi sítě. Sedmá aktualizace by měla tento problém vyřešit. 

Dále byla opravena synchronizace souborů na iCloud Drive mezi macOS a ostatními systémy, a také nejnověji hlášený problém s grafickými artefakty na obrazovkách nových 27” iMaců 2020 vybavených grafickými kartami AMD Radeon 5700 XT. 

Aktualizace tak určitě potěšila mnohé uživatele. Zároveň jde o “první” sedmou aktualizaci po téměř deseti letech. Poslední operační systém, který překročil sadu šesti aktualizací byl Mac OS X 10.6.8 Snow Leopard.  

Uživatelé dlouhodobě volají po prodloužení vývojových cyklů, a to zejména u počítačů Mac, kde se cení více stabilita systému než nové funkce. Možná se Apple opravdu vydá touto cestou.