Části uživatelů chybí GPS data ze cvičení po aktualizaci na watchOS 7

Část majitelů chytrých hodinek Apple Watch hlásí potíže po aktualizaci na nejnovější verzi operačního systému watchOS 7. Problémy se týkají chybějících polohových údajů. 

Informace o těchto potížích se šíří jak na serveru MacRumors, tak i na oficiálních fórech podpory. Hlášené symptomy uživatelů jsou velmi podobné. Většina aktualizovala svůj iPhone na poslední verzi iOS 14 a následně i své Apple Watch na watchOS 7.  

Když si pak šli zaběhat anebo cvičit venku a telefon nechali doma, po návratu se cvičení sesynchronizovalo do aplikace Kondice (původně Aktivita) bez polohových (GPS) údajů. Potíže hlásí všichni majitelé napříč Apple Watch Series 3, Series 4 a Series 5.

Části uživatelů chybí GPS data ze cvičení po aktualizaci na watchOS 7

Někteří uživatelé rovněž hlásí komplikace při pokusu o synchronizování s aplikacemi třetích stran, jmenovitě Strava. Výjimečně také chybí také další údaje z měření jako statistiky, tep anebo převýšení. 

Šel jsem se později projít. Zapnul jsem Venkovní chůzi na svých Apple Watch, ale iPhone jsem nechal doma. Když jsem se vrátil, pokusil jsem se synchronizovat cvičení s aplikací Strava. Ta mě upozornila, že cvičení neobsahuje žádné GPS údaje o trase. Zkontroloval jsem aplikace Kondice a Zdraví, kde rovněž nebyla žádná trasa – pouze počáteční bod. 

Mluvil jsem s lidmi na Apple Supportu a poradili mi, abych vypnul některá nastavení týkající se soukromí. Poté jsem se šel znovu projít a opět bez telefonu. Problém přetrvává. 

Má žena vyzkoušela večer totéž. Aktualizovala svůj iPhone X a Apple Watch Series 4. Výsledek byl stejný – cvičení nezaznamenalo polohové údaje. 

Dosud není známo, co je příčinou této chyby. Apple je však informován a doufáme, že pracuje na nápravě.