Apple Online Store již nezobrazuje hodnocení a recenze uživatelů. Zmizely tisíce příspěvků včetně těch negativních

Apple společně s aktualizací svých Apple Online Store na Vánoční nabídku potichu udělal také jednu zásadní změnu. Nově už nemůžete hodnotit prodávané produkty.

Apple sáhl k poměrně zajímavému kroku. Ze svého internetového obchodu Apple Online Store, který funguje i v České republice, odstranil sekci hodnocení a recenzí produktů. Uživatelé nově už neuvidí žádné hodnocení, ale také žádné recenze. Samozřejmě je ani nemohou přidat.

Změna proběhla minulý víkend, tedy v sobotu 16. listopadu. Celý zásah proběhl v tichosti a bez jakéhokoli upozornění.

Uživatelské recenze a hodnocení byly přitom hojně využívány. Například Apple Pencil nebo Lightning na 3,5 mm sluchátkový konektor byly hojně hodnoceny a recenzovány. Nutno podotknout, že často velmi negativně.

Apple Online Store již nezobrazuje hodnocení a recenze uživatelů. Zmizely tisíce příspěvků včetně těch negativních

Negativní recenze anebo podezřele pozitivní

U některých produktů jsme mohli najít i tisíce recenzí o několika stranách. Vše nyní zmizelo a celá sekce už není dostupná.

V současné době není známo, zda se možnost hodnotit a recenzovat produkty ještě někdy vrátí.

Mnozí poukazují na to, že recenze často ani nebyly kvalitní. U některých produktů, jako Battery Pack pro iPhone XS, se ihned po uvedení do prodeje objevilo několik recenzí. Ty byly 5 hvězdiček a chválily, že díky přídavné baterce iPhone XS vydrží celé tři dny používání.

Ať byl motiv Applu jakýkoli, tak danou sekci patrně nějakou chvíli neuvidíme.

MacRumors