Apple postupně odebírá zmínky o iTunes z webu i sociálních sítí

Ještě před samotnou Keynote letošního WWDC 2019 Apple pomalu začal odebírat zmínky o iTunes ze svého webového portálu i sociálních sítí. Co tuto aplikaci nahradí?

Už delší dobu se spekulovalo o konci aplikace iTunes v macOS. Jenže posléze se objevily náznaky, že iTunes mohou po své 18 let trvající éře zcela skončit. Cupertino se snaží propagovat jednotlivé služby a obsah, který byl dříve součástí celého ekosystému iTunes.

Zatímco kdysi fungovaly iTunes jako vstupní multimediální hub, po čase se začaly štěpit. Dnes už máme samostatnou hudbu a Apple Music, přišla aplikace TV se službou Apple TV+, máme samostatné Podcasty. A změna se chystá i do macOS, konkrétně nejnovější verze 10.15, kterou by měl Apple představit právě dnes.

iTunes jako značka pomalu mizí

iTunes jako značka mizí

Zde budou zvlášť aplikace Hudba, TV a Podcasty. Následníkem iTunes, minimálně částečně co se funkčnosti týče, bude aplikace Hudba.

Apple mezitím pilně odebírá veškeré zmínky o iTunes ze svého webového portálu ale také ze sociálních sítí. Facebooková stránka iTunes už je kompletně promazána a dlouho na sebe nenechal čekat ani Instagram. Část tematického obsahu se přesunula na stránky Apple TV.

Změnily se také externí odkazy. Zatímco když jdete dříve odesílali odkaz na skladbu, byla ve tvaru itunes.apple.com. Nyní však byla nahrazena odkazem na Apple Music a url je nově music.apple.com.

Zdali iTunes jako značka zahynou zcela nám napoví už dnešní úvodní Keynote vývojářské konference WWDC 2019.

Screenshoty aplikací Hudba a TV příliš neodhalují, ale potvrzují zánik iTunes v macOS

Zdroj: 9to5Mac