Apple vydal iOS 11.4.1 s omezeným USB režimem a macOS 10.13.6 s opravami chyb, AirPlay 2 pro Mac

Apple včera vydal aktualizace svých systémů pro iOS zařízení iOS 11.4.1 s USB režimem a Macy macOS 10.13.6 s AirPlay 2. Obě také přináší také opravy chyb. Očekává se, že obě aktualizace budou buď poslední nebo mezi posledními současných verzí iOS 11 a macOS 10.13 High Sierra.

Největší novinkou iOS 11.4.1 je USB Restricted mode – omezený režim, který má slouží v boji proti zařízením typu GrayKey a podobným (psali jsme již dříve). Ty využívají Lightning konektor při pokusu o prolomení zařízení. S novým režimem USB je Lightning ve výchozím stavu po hodině od posledního odemčení zařízení vypnut a lze jej použít pouze pro nabíjení.

Aktualizace se dále zaměřuje na problémy lokalizací ztracených AirPods v aplikaci Najít iPhone a zlepšuje synchronizaci emailů, kontaktů a poznámek s účty Exchange.

Naopak macOS 10.13.6 High Sierra přináší dlouho očekávanou funkci AirPlay 2 konečně i na Mac. Mobilní souputníci ji využívají už od předchozí aktualizace, avšak v macOS 10.13.5 jsme se nedočkali.

Kromě AirPlay 2 pro iTunes se Apple zaměřil na problémy s fotkami z AVCHD zdrojů anebo přesouvání zpráv mezi Gmail účty a ostatními schránkami.

Obě aktualizace budou možná poslední pro současné systémy, jelikož bude Apple chtít vrhnout veškeré síly na dokončení iOS 12 a macOS 10.14 Mojave. Ty mají přijít na podzim, pravděpodobně společně s novými produkty.

Avšak chyby například v iOS 11 stále zůstávají anebo přibývají, jak jste se mohli dočíst včera.