iPhony s iOS 11.4 trápí rychlé vybíjení baterie

Neustále narůstající počet uživatelů jablečných smartphonů zaznamenává další problém operačního systému iOS 11.4. S poslední aktualizací se totiž jejich iPhone vybíjí rychleji, než by bylo zdrávo a to ač jej aktivně nepoužívají. Oficiální fóra podpory Applu už čítají přes 33 stran týkající se této nepříjemnosti.

Hlavním problémem je očividně tzv. „Standby time“ tedy čas pohotovosti, kdy iPhone aktivně nepoužíváte, ale je zapnutý. Mnoho uživatelů hlásí zkrácení doby výdrže v režimu pohotovosti po aktualizaci na poslední iOS 11.4.

Můj iPhone 6 skvěle fungoval dokud jsem neaktualizoval na iOS 11.4. Od té chvíle se baterie vybíjí opravdu rychle, aniž bych jej používal. Byl jsem zvyklý na jedno nabití vydržet celý den a nyní to je sotva polovina.

Opravdu by mě zajímalo, jestli se něco aktivovalo společně s aktualizací a já to musím ručně vypnout, abych šetřil baterii. Je to divné, když jsem kromě aktualizace iOS nic neudělal.

Jiný uživatel při bližším zkoumání narazil na detaily v aplikaci Nastavení (Settings), kdy dle statistik vyčerpal více než 50 % baterie Osobní hotspot (Personal Hotspot). Jenže daný uživatel jej nikdy nezapnul:

Když se podívám na využití baterie, ukazuje můj telefon použití osobního hotspotu i přes to, že jej nepoužívám a nezapínám. Musím teď svůj iPhone nabíjet skoro co 2-3 hodiny.

Momentálně je nejasné, co způsobuje tento problém a ani samotný Apple se nevyjádřil. Někteří uživatelé hlásí zlepšení s aktualizací na iOS 12, jenže ta je ještě ve fázi bety a ostrá verze bude k dispozici až na podzim.

Můj iPhone 6s má stejné potíže po aktualizaci na iOS 11.4. Nabiji ho na 100 % a po 4 hodinách v pohotovosti už má jen něco kolem 40 %. Jsou to tři dny, co jsem aktualizoval na iOS 11.4 a problémy mám od té doby.

Apple v současné době testuje iOS 11.4.1, ale není jisté, zda je problém odstraněn a zda o něm vůbec ví.

Zdroj 9to5Mac