iPhone Clinic: čištění iPhonu po vytopení

Čas od času se stane, že vám iPhone podstoupí neočekávanou koupel. Jak pokračovat? Po vytopení iPhonu je důležité přístroj nezkoušet zapínat ani nepřipojovat k nabíječce a co nejrychleji vyhledat odbornou pomoc.

Specialisté z iPhone Clinic celý postup blíže osvětlují: základ záchrany iPhonu po vytopení je v důkladném pročištění základní desky. Základní deska je nejdůležitější část celého přístroje, jsou na ní uložená veškerá data. Pro její vyndání ze samotného přístroje jsou důležité odborné nástroje a samozřejmě zručnost.

Před vyjmutím základní desky z těla přístroje je nutné opatrně odpojit konektory ostatních součástí jako je přední a zadní kamera, dokovací konektor, anténa, audio obvod, senzor obvod a pochopitelně display s dotykovou vrstvou. Jakékoliv poškození těchto konektorů by znamenalo další nákladnou opravu.

Po vyjmutí desky je nutné odmontovat ochranné plíšky, které kryjí připájené součástky k desce. Samotná deska se poté vloží do lázně do ultrazvukové čističky, kde se pomocí ultrazvuku vyčistí všechny zoxidované kondenzátory, odpory, konektory atd.

Po vyjmutí z lázně se deska profoukne stlačeným vzduchem, čímž se vysuší. Poté se iPhone smontuje a vyzkouší se zapnout.

Máte problém se svým iPhone? Náš servis iPhone Clinic vám určitě pomůže.

 Tento článek je komerčním sdělením jednoho z partnerů SuperApple.cz

2 komentáře: „iPhone Clinic: čištění iPhonu po vytopení

  • avatar
    04. 12. 2012 (23:18)
    Trvalý odkaz

    jo, tak tohle se mi stalo. vydržel 10 hodin v rybníce pod vodou a bez „odborného zásahu“ jsem ho připojil k nabíječce a fungoval. A funguje pořád. Už je to půl roku.

  • avatar
    11. 12. 2012 (17:40)
    Trvalý odkaz

    urcite bych si nechal strcit iphone do cisticky na pribor :D

Komentáře nejsou povoleny.