Bertrand Serlet odpovědný za Mac software opouští Apple

Apple včera oznámil, že se jej rozhodl opustit Bertrand Serlet, viceprezident divize Mac software. Serlet se dle vlastních slov rozhodl věnovat více vědě a výzkumu než konkrétním produktům.

Bertrand Serlet nastoupil do Apple v roce 1997 jako jeden z hlavních architektů Mac OS X a který vymyslel mnoho technologií použitých v tomto systému. Dříve pracoval na obdobných pozicích ve společnostech Xerox PARC, odkud přešel v roce 1989 do Jobsovy společnosti NeXT. Je držitelem doktorského titulu z počítačových věd na univerzitě Université Paris-Sud 11 v Paříži. Více se dovíte v našem článku Sedm statečných, kteří stojí za úspěchem Apple.

Serletovo místo převezme dosavadní viceprezident pro vývoj Mac software Craig Federighi. Ten patří stejně jako Serlet k jablečným veteránům, do Apple přišel v roce 1997 společně s ostatními ze společnosti NeXT. Avšak v roce 1999 Federighi Apple opustil a deset let pracovat v softwarové společnosti Ariba, kde měl na starosti internetové služby. Do Apple se vrátil v roce 2009 na současnou pozici.

Craig Federighi je držitelem bakalářského titulu z počítačových věd a stejného titulu z elektroinženýrství získaných na Californské univerzitě v Berkeley.