Mac App Store: jak si vytvořit nový účet

Včera vydaný update operačního systému Mac OS X 10.6.6 přinesl na naše počítače zajímavou novinku: obchod s aplikacemi Mac App Store. V tomto návodu si ukážeme, jak vytvořit svůj účet.

Mac App Store od vás vyžaduje, stejně jako iOS App Store, vlastnictví takzvaného Apple ID účtu. To je účet spravovaný a poskytovaný přímo Applem zdarma a je regionálně příslušný: pokud v něm zadáte, že žijete v České republice, nebudete mít možnost nakupovat v zahraničním Mac App Store, budete však moci nakupovat v tom českém a budete moci pro platbu použít českou platební kartu.

Tento typ je ověřen jako funkční v Mac OS X 10.6.6.

Jak na to

  1. Spusťte aplikaci Mac App Store,
  2. V sekci Quick Links (Rychlé odkazy) v pravé části okna klikněte na položku Sign In (Přihlásit),
  3. v dialogovém okně pro přihlášení klikněte na tlačítko Create Apple ID (Vytvořit Apple ID) v levém spodním rohu,
  4. na uvítací obrazovce klikněte na tlačítko Continue (Pokračovat),
  5. přečtěte si smluvní podmínky, vyjádřete s nimi souhlas a pokračujte dále  kliknutím na tlačítko Agree (Souhlasím),
  6. vyplňte registrační formulář, do kterého zadejte váš email, navrhované heslo, datum narození a návodnou otázku i s její odpovědí; vše potvrďte kliknutím na tlačítko Continue (Pokračovat),
  7. na následující stránce zadejte informace o své platební kartě (nejdříve také musíte zvolit kliknutím na příslušný obrázek její typ) a vaši účtovací adresu. Vše dokončíte kliknutím na tlačítko Create Apple ID (Vytvořit Apple ID). Zkontrolujte také svůj emailový účet, bude tam čekat email s žádostí o potvrzení pravosti vaší adresy.
  8. Hotovo! Nyní máte vytvořen svůj nový Apple ID účet a můžete využívat všech funkcí obchodu Mac App Store.