V Náhledu macOS 10.15 Catalina podepíšete dokumenty skrze své iOS zařízení

Na úvodní Keynote WWDC 2019 nestihl Apple ukázat všechny nové funkce chystaných operačních systémů. Některé vyplouvají na povrch teprve při testování.

A jedna z novinek se týká i aplikace Náhled, která nově umožní podepisovat nejen PDF dokumenty skrze vaše iOS zařízení. Samozřejmě, že nepřijdete o podepisování na trackpadu. Podepisování přes iPhone nebo iPad je tak třetí variantou k těm existujícím.

V menubaru Náhledu tyto funkce najdete pod Nástroje -> Anotace -> Podpis -> Správa podpisů. Vyskočí na vás tradiční podpisové okénko, které však nyní nabízí už tři záložky. Při klepnutí na tlačítko „Vybrat zařízení“ se pak objeví všechna, která mají nainstalován iOS 12 a iOS 13. Podepsání však funguje pouze na těch s iOS 13.

Nové funkce macOS 10.15 a iOS 13

Pokud je iOS zařízení odemčené, zobrazí se výzva a vy můžete na plátno nakreslit respektive napsat svůj podpis. U iPadů lze využít rovněž Apple Pencil. Jakmile jste se podepsali, stačí zmáčknout „Hotovo“ a podpis se ihned synchronizuje do nabídky „Správa podpisů“ v Náhledu macOS.

Tuto příjemnou funkci a mnoho dalších neobjevených přináší nové verze operačních systémů macOS 10.15 Catalina a iOS 13. Ty jsou v současné době ve vývojářské betaverzi. Otevřená betaverze se k veřejnosti dostane v průběhu léta, kdy už by měly být opraveny největší chyby.

iOS 13 odstaví vývojáře od sekce poznámky pod kontakty

Zdroj: MacRumors