Dvoudiskový box s Thunderbolt portem od WD

Zařízení s Thunderbolt portem se postupně začínají objevovat v nabídce stále více výrobců pevných disků.

O novém disku WD MyBook Thunderbolt Duo jsme se krátce zmínili již včera v souhrnu novinek za minulý týden a již dnes k nám dorazila oficiální tisková zpráva představující tuto zajímavou novinku, kterou se pochopitelně pokoušíme zajistit pro redakční test.

Společnost WD patří k k těm, kteří vyvíjejí své produktové řady přímo na míru počítačům s nakousnutým jablkem a je tedy pochopitelné, že do svého portfolia připravuje také disk s novým rozhraním Thunderbolt (přečtěte si o něm více), kterým jsou vybaveny všechny aktuální modely počítačů Apple a které umožňuje připojit nejen monitory, ale i další zařízení včetně pevných disků. Kompletní zpráva následuje.

[HTML1]

Western Digital předvedla na veletrhu Macworld/iWorld ultrarychlý přenos dat u svého připravovaného produktu My BookR Thunderbolt Duo, což je úložný systém se dvěma disky. Technologie Thunderbolt výrazně zlepší tok dat a výkon pro počítačové nadšence a profesionály, kteří pracují s velkými soubory jako je video, audio či foto.

Technologie Thunderbolt je schopná zajistit přenosovou rychlost až 10 Gb za sekundu (výkon testovaný společností WD přinesl průměrné hodnoty přenosu pro Thunderboot >250 MB/s u sestavy o kapacitě 6 TB a >225 MB/s u sestavy o kapacitě 4 TB) v každém ze dvou kanálů oběma směry. Uživatelé si mohou dopřát velmi vysokou rychlost ukládání či načítaní dat zejména v aplikacích typu zpracování videa, 3D renderování, či při dalších intenzivních grafických pracích. Pro názorné přiblížení rychlosti Thunderbolt můžeme uvést, že standardní, plnoformátový film v rozlišení HD může být načten za méně než 30 sekund, či je možné zálohovat hudbu v trvání celého roku (cca 8 600 hodin hudby) za zhruba 10 minut.

„Technologie Thunderbolt nabízi rychlost, kterou vyžadují kreativní profesionálové a nadšenci, kteří vytváření nebo zpracovávají rozsáhlé soubory včetně HD videa a potřebují rychlý přístup k těmto datům,“ říká Jody Bradshaw, generální manager WD pro spotřebitelská řešení ukládání dat. „Během názorné prezentace dvojice portů Thunderbolt bylo dosaženo jedinečné flexibility při řetězení až šesti externích disků My Book Thunderbolt Duo či připojení dalších výkonných periferií pro vylepšené řízení procesů. Kombinace externího úložiště, zálohování a rychlosti může z externího disku My Book Thunderbolt Duo udělat ten opravdu jediný, který kdy kreativní profesionál bude potřebovat.“

 

3 komentáře: „Dvoudiskový box s Thunderbolt portem od WD

  • avatar
    31. 01. 2012 (18:47)
    Trvalý odkaz

    No nevim jak moc je potřeba rychlej disk na 3D renderování….. Aplikace která pár hodin počítá a pak uloží 1 snímek o velikosti pár set kB až pár MB ?-)

  • avatar
    31. 01. 2012 (18:47)
    Trvalý odkaz

    No nevim jak moc je potřeba rychlej disk na 3D renderování….. Aplikace která pár hodin počítá a pak uloží 1 snímek o velikosti pár set kB až pár MB ?-)

  • avatar
    02. 02. 2012 (16:05)
    Trvalý odkaz

    Nevíte někdo zdali je pro Apple Mac Pro řadič který ma thunderbolt koncovky ale pro data?

Komentáře nejsou povoleny.