Apple novinky: 4. týden [2012]

Zajímá vás, co zajímavého se stalo ve světě Apple ve čtvrtém týdnu roku 2012? Pojďme se podívat, co zajímavého nám uplynulý týden přinesl.

Stane se Apple světovou mobilní jedničkou?

Podle zprávy společnosti Strategy Analytics je Apple velmi blízko tomu, aby se stal světovou mobilní jedničkou. V současné době (za rok 2011) je na prvním místě v celosvětových prodejích mobilních zařízení Samsung s 19,9 procenty trhu, zatímco Apple je na druhém místě s 19 procenty. Následuje Nokia s 15,8 procenty. Této předpovědi napomáhá především velmi dobré prodeje iPhonů v posledním čtvrtletí loňského roku, kdy Apple prodal 37 milionů iPhonů, zatímco Samsung prodal celosvětově za celé období 36,5 milionů chytrých telefonů.

WD představil externí disky s Thunderboltem

Známý výrobce pevných disků, společnost WD, představila na veletrhu Macworld 2012 své první externí řešení s Thunderbolt portem. Zařízení se jménem My Book Thunderbolt Duo obsahuje dvojici pevných disků i dva Thunderbolt porty. WD na veletrhu předváděl čtyři tyto boxy připojené za sebe k jedinému počítači, který tak měl celkem k dispozici 24 TB úložného prostoru. Disky jde vkládat do datových polí, které dosahují přenosových rychlostí 757 MB/s při čtení a 478 MB/s při zápisu.

iPad tvořil 58 % všech prodaných tabletů

Za poslední kalendářní čtvrtletí loňského roku připadlo celkem 58 procent všech prodaných tabletů právě na jablečný iPad. Applu se celkem podařilo prodat 15,4 milionů kusů svého zařízení, zatímco zařízeních se systémem Android bylo 10,5 milionu (s tržním podílem 39,10 procenta), tabletů se systémem od Microsoftu pak 1,5 procenta.

Apple TV se prodává stále velmi dobře

Přestože mnoho potencionálních zájemců o jablečný televizní přehrávač očekává bájnou Apple TV 3, která ještě nebyla ani naznačena, jsou i prodeje stávající verze velmi slušné. Za poslední čtvrtletí se prodalo 1,4 milionu těchto přehrávačů a za celý loňských rok si přehrávač z obchodu odneslo s sebou domů celkem 2,8 milionu zákazníků.

Celkem od zahájení prodejů se tak prodalo 4,2 milionu druhé generace tohoto přehrávače.

Devět kvalitních aplikací za nízkou cenu

Pokud si za 49 dolarů (přibližně 930 korun) koupíte aktuální verzi balíku MacSuperbundle Winter Deal, získáte celkem devět zajímavých aplikací, které by vás dohromady stály celkem 470 dolarů (necelých devět tisíc korun). Najdete mezi nimi především virtualizační nástroj Parallels Desktop, který sám o sobě stojí dvojnásobek toho, co celý tento balík a pokud vám některou z aplikací doporučit ke koupi, pak je to právě Parallels Desktop. Mezi další zajímavé aplikace patří iStat Menus 3 (monitorování vytížení počítače v menubaru), Flux 3 (návrh webových aplikací v HTML5), Video Converter 2 (převod videa mezi různými formáty) či SyncMate Expert 3 (pokročilý nástroj pro synchronizaci mezi různými přístroji).

Zdroje: 9TO5MacTUAWMacworld + citace přímo v testu

7 komentářů: „Apple novinky: 4. týden [2012]

  • avatar
    30. 01. 2012 (10:24)
    Trvalý odkaz

    To je super, člověk si před měsícem koupí Parallels 7 za full price přímo od nich a oni to za měsíc dají do bundlu za 49 babek, mám chuť jim to hodit na hlavu a koupit si to znovu přes ten bundle.

  • avatar
    30. 01. 2012 (12:39)
    Trvalý odkaz

    Tak jsem si ten bundle zaplatil, vse je OK, as na to nejdulezitejsi. U parallels nemam serial number :( jen tenhle znak ‡
    psal jsem na technickou podporu, tak doufam ze mi ho zaslou…

    • avatar
      31. 01. 2012 (16:54)
      Trvalý odkaz

      Dobrý den, jak to dopadlo s licenci Paralles Desktopu? Já jsem psal na Český support a měli by být upgrady bez problému. Jen je balík určen pro US trh.

      • avatar
        31. 01. 2012 (17:04)
        Trvalý odkaz

        Dobry den, na mail jsem 2 minuty po pulnoci dostal odpoved, takze vlastne okamzite, vzhledem k casovemu posunu.  

        V mailu se omluvili a zaslali funkcni serial :) Maximalni spokojenost!

        • avatar
          01. 02. 2012 (11:11)
          Trvalý odkaz

          Dobrý den, děkuji za odpověď. Koupil jsem si také balík a nebyl žádný prblém. I já jsem spokojen. A určitě využiji 5 aplikací.

  • avatar
    30. 01. 2012 (18:55)
    Trvalý odkaz

    Ty bundly jsou sice hezké, ale většinou to platí pouze pro aktuální verzi dané aplikace a pouze pro instalačku nabízenou daným bundlem. Při následujícím updatu to pak zahlásí neplatné licenční číslo a člověk se může jít akorát klouzat. To si radři počkám a místo nějakého bundlu (stejně z něho plně využiji pouze 1-2 aplikace) si radši koupím produk přímo u výrobce, kde vím, za co platím a kdy případně budu platit znovu.

  • avatar
    30. 01. 2012 (21:37)
    Trvalý odkaz

    Ja si takhle koupil minuly bundle prave kvuli Paralles Desktop tenkrat verze 6 a bum mesic na to vysla nova verze c7 co podporuje Lion a Lion na ktery jsem presel. Takze za litra mam vseho vsudy jednu aplikaci, kterou pouzivam :-/ Ikdyz mi to puvodne prislo jako dobra investice :-/

Komentáře nejsou povoleny.