Naděje na bezdrátovou nabíječku AirPower stále žijí. Apple prý pracuje i na reverzním nabíjení

Apple patrně ještě nehodil plány se svou bezdrátovou nabíječkou AirPower přes palubu. Kromě ní má také pracovat na podpoře dalších technologií pro nabíjení svých zařízení.

Mark Gurman ve svém newsletteru hovořil o headsetu pro rozšířenou realitu, který dost možná uvidíme už příští rok. Zatímco AR brýle mohou na někoho působit jako divoká spekulace, co teprve návrat nikdy neuvedené nabíječky AirPower?

Dle zdrojů Gurmana Apple svou snahu o bezdrátovou nabíječku AirPower stále nevzdal. Ta byla představena už v roce 2017 vedle iPhone 8 a iPhone X. AirPower měla dorazit následující rok a být schopná nabíjet iPhone, Apple Watch a AirPods najednou. Nabíječky jsme se však nikdy nedočkali. 

Od té doby se ale na poli nabíjení dějí změny. Apple vzkřísil technologii MagSafe, která se vrátila v novém provedení společně s modelovou řadou iPhone 12. Dočkali jsme se nabíječky MagSafe Duo schopné nabíjet iPhone a Apple Watch, ačkoli Duo „jen“ spojuje dvě odlišné nabíječky v jednu. Návrat slaví také tradiční podoba MagSafe v MacBoocích Pro 14“ a 16“.

Gurman tvrdí, že Apple i nadále hledá cesty, jak AirPower oživit a uvést na trh. Ve hře jsou také technologie, které nemusí nutně spoléhat pouze na indukční cívky. Inženýři prý pracují „na technologii nabíjení na krátkou a delší vzdálenost“. Ta by se mohla přetavit ve formu reverzního bezdrátového nabíjení, kdy by jedno zařízení, například iPad, mohlo nabíjet iPhone.

Bude zajímavé sledovat další technologický vývoj a zda se Applu skutečně podaří naplnit své vize. Mezitím se podařilo výrobcům příslušenství poměrně slušně napodobit funkce AirPower, takže vize určitě nereálné nejsou.

Naděje na bezdrátovou nabíječku AirPower stále žijí. Apple prý pracuje i na reverzním nabíjení