Nový iPhone SE už v prvním čtvrtletí roku 2022 a s podporou 5G

Apple údajně plánuje pokračovat ve vydávání dalších iterací iPhone SE. Hned v prvním čtvrtletí příštího roku bychom se tak měli dočkat nástupce současného modelu.

Pokud jste fanoušci iPhonů s přídomkem „SE“, tak vás patrně potěší zpráva, že Apple chystá další aktualizaci, a to již v prvním čtvrtletí příštího roku. Dle informací TrendForce ale nemáme očekávat zásadní změny hardware ani designu.

Podle zdrojů se máme opět dočkat iPhone SE, který bude mít fyzické tlačítko domů a tím pádem zřejmě i totožný design jako doposud, který vychází z řady iPhone 8. Aktualizovaný model se bude chlubit zejména podporou 5G sítí a rychlejším čipem. Spekuluje se o čipu A15, ačkoli někteří hovoří i o „starším“ A14.

Dle analytiků chce Apple vybudovat silnou pozici ve středním segmentu smartphonů a zaujmout tak zákazníky. 

V redakci trochu pochybujeme, zejména pokud cenovka zůstane stejná. Současný iPhone SE totiž začíná na 11 690 Kč za 64 GB úložiště. Nabízí stále stejný design bez moderního OLED displeje, fyzické tlačítko Home a poměrně malou kapacitu baterie. Naopak konkurenční smartphony od Huawei a Samsungu dokážou oslovit například bezrámečkovým provedením, kvalitnějšími obrazovkami a často také větší kapacitou baterie.

Uvidíme, zda Apple situaci nepřehodnotí, anebo se bude držet zajetých kolejí. Konkurence totiž nespí.

Nový iPhone SE už v prvním čtvrtletí roku 2022 a s podporou 5G