Apple musí do devátého prosince povolit odkazy na alternativní platby v App Store

Dle posledního virtuálního slyšení se musí Apple podrobit soudnímu příkazu a dovolit vývojářům odkazovat se na alternativní platební systémy v App Store.

Soudkyně Yvonne Gonzalez Rogers zamítla žádost společnosti Apple o prodloužení termínu k úpravám App Store. Podle předchozího příkazu by totiž Apple měl dovolit vývojářům zobrazovat odkazy, které povedou mimo platební systém App Store.

Jde o jeden z mála bodů v kauze Apple versus Epic, kde cupertinská společnost neprosadila svou. Dle rozhodnutí soudu má Apple umožnit všem vývojářům odkazovat na své platební systémy mimo App Store. To je aktuálně proti pravidlům, které Apple v App Store nastavil a tyto aplikace nejsou schváleny.

Pro vysvětlení, soud nechce, aby Apple dovolil na své platformě cizí platební systémy. Jediným platebním systémem bude stále ten od Applu. Soud ale chce, aby vývojáři mohli v aplikacích poskytovat odkazy na externí systémy, například online platební brány, mimo ten v App Store, ze kterého si Apple bere poplatky.

Společnost Apple měla na změnu původně 90 dnů, ale následně se odvolala. Rogers však odvolání zamítla a potvrdila původní termín. Právníci Applu se ale nevzdávají, chtějí se odvolat k vyšší právní instanci a zdržet pravomocné nabytí příkazu do té doby, než bude zcela ukončen spor Apple versus Epic. 

Apple musí do devátého prosince povolit odkazy na alternativní platby v App Store