Zvlněné posouvání obrazu je normální, říká Apple k podivnému chování obrazovek iPadu mini 6

Čerství majitelé nového iPadu mini 6 si stěžují na podivné „zvlněné“ posouvání obrazu. Apple však říká, že jde o standardní vlastnost zobrazovacího panelu.

Takzvané „zvlněné posouvání“ lze přirovnat k trhání a zasekávání, ačkoli to není zcela přesné. Jev je pozorovatelný například při prohlížení obrazu nebo textu, kdy se obsah posouvá nerovnoměrně a tvoří „vlny“. V angličtině se tento problém řeší jako „jelly scrolling“. Vlny ale nelze pozorovat vždy, jelikož si jej prvně musíte všimnout.

[HTML1]

Nešťastní majitelé nových iPadů mini 6 kontaktovali Apple, který se nyní vyjádřil. Dle společnosti nejde o výrobní vadu, nýbrž o vlastnost LCD panelů. Je to tedy zcela přirozené. Obrazovka se totiž obnovuje řádek po řádku, což může způsobit malé zpoždění mezi vrchními a spodními řádky a tedy ono „zvlnění“.

Uživatelé namítají, že iPad mini 6 trpí „vlněním“ mnohem více než kterýkoli jiný model iPadu se stejným typem panelu, tedy například iPad Air nebo základní iPad.

Bohužel tím, že Apple prohlásil toto chování za normální, padá jakákoli naděje na servisní program nebo výměnu za jiný kus.