V iOS 15 se ukrývá zvláštní chyba. Systém v určité situaci smaže fotky z fotogalerie

I přes důkladné betatestování jsou i v letošním iOS 15 chyby. Mezi ty zajímavější patří bug, kvůli kterému můžete přijít o některé fotky z fotogalerie.

Chybu hlásilo velké množství uživatelů sociálních sítí anebo přímo technických fór Applu. Její nasimulování je poměrně snadné a můžete si jej vyzkoušet sami. Celý problém totiž spočívá s fotkami, které si posíláte v rámci iMessages a následně je ukládáte do fotogalerie.

Pokud uložíte zaslanou fotografii z iMessage do aplikace Fotky a následně konverzaci smažete, fotka zůstane ve fotogalerii tak dlouho, dokud nezálohujete celý telefon na iCloud. V ten moment je z fotogalerie nenávratně smazána. Tato chyba se týká všech tímto způsobem stažených fotografií, jejich příslušné konverzace byly v iMessage / aplikaci Zprávy smazány.

Problém je tedy specifický především pro tu skupinu uživatelů, která využívá kombinaci iMessages, ukládání fotografií do aplikace Fotky a službu iCloud, a ještě mažou staré konverzace. Ostatní si ji naopak vůbec nemusí všimnout.

Aktuální betaverze iOS 15.1 beta 2 tuto chybu neřeší. Apple situaci zatím nekomentoval. 

V iOS 15 se ukrývá zvláštní chyba. Systém v určité situaci smaže fotky z fotogalerie