Nový iPad Pro 12,9“ 2021 vyžaduje novou Magic Keyboard. Dle pokynů není kompatibilní se starší verzí

Internetem proletěla zpráva o tom, že nový iPad Pro 12,9“ s mini-LED obrazovkou potřebuje také novou verzi Magic Keyboard. Jak je tomu doopravdy?

Zprávu původně přinesl server iGeneration, který obdržel pokyny pro zaměstnance kamenných Apple Store. Celý „problém“ spočívá v tom, že nové iPady Pro 12,9“ jsou o 0,5 mm tlustší než předchůdci. Může za to nový mini-LED displej, Apple nazvaný jako Liquid Retina XDR. 

Dle pokynů pro zaměstnance by nový iPad Pro 12,9“ dokonale neseděl ve starší Magic Keyboard a špatně by se dovíral. Proto Apple uvedl novou generaci Magic Keyboard speciálně pro větší modely tabletů.

Změna se týká pouze většího modelu. Jedenáctipalcová varianta je nadále kompatibilní s předchozími Magic Keyboard.

Dle zkušeností uživatelů z mnoha serverů (MacRumors, 9to5Mac, Wired) patrně ale nebude nutné kupovat hned novou generaci Magic Keyboard. Mnoho z uživatelů totiž používá různorodá krycí skla, která tloušťku tabletu zvětšila už na předchozích modelech iPadu Pro. Starší Magic Keyboard si s tabletem poradila i přes krycí sklo, a pokud tedy Apple nevymyslel ještě jiné hardwarové nebo softwarové omezení, není důvod si objednávat s novým iPadem Pro 12,9“ také novou Magic Keyboard.

Nový iPad Pro 12,9“ 2021 vyžaduje novou Magic Keyboard. Dle vyjádření není kompatibilní se starší verzí