Microsoft propaguje svůj Surface Laptop 4 tak, že vyzdvihuje silné stránky proti MacBooku Air

Microsoft propaguje novou generaci svého přenosného počítače Surface Laptop 4. Místo přehledu technických parametrů se ale dočkáme srovnávání s MacBookem Air.

Nová reklama patří do předchozí série, ve které se Microsoft vymezuje proti počítačům Applu. V aktuálním spotu hraje opět stejný herec, tentokrát doplněný o herečku. Na videu ukazují, jaké přednosti má Surface Laptop 4 oproti MacBooku Air.

[HTML1]

Počítač Applu to samozřejmě schytá za absenci dotykové obrazovky nebo chybějícímu konektoru USB-A. Herečka to glosuje „nezapomeňte si redukce“. Oboje jsou však v podstatě odpovídající připomínky.

Následně herec zdůrazňuje, že nový Surface Laptop 4 zvládá hraní her. Vzhledem k použitým procesorům AMD Ryzen 5 nebo Intel 11 generace, které oba spoléhají na integrované grafické karty, jde spíše o úsměvnou hlášku. Ano, teoreticky Windows přináší velký katalog her, ale ne, prakticky si moc nezahrajete na tenkém přenosném laptopu s integrovaným čipem. Oficiální webová prezentace navíc Surface Latop 4 popisuje jako „počítač pro firmy“.

Apple mezitím údajně chystá přepracované notebooky MacBook Pro 14“ a 16“ s novými procesory Apple Silicon, HDMI, čtečkou SD karet a konektorem MagSage. Uvedení se odhaduje na 2. pololetí letošního roku a představení už na WWDC 2021 v červnu.

Microsoft propaguje svůj Surface Laptop 4 tak, že vyzdvihuje silné stránky proti MacBooku Air