Intel vydal další reklamu na své procesory. Omylem v ní ale ukazuje MacBook Pro

Intel se vydal na reklamní tažení proti Applu. Vše začalo speciálně připravenými benchmarky, po kterých přišla série videoreklam na YouTube a do televize. Nyní přichází další várka.

Intel rozjel velkolepé reklamní tažení s cílem zachránit prodeje svých procesorů. Paradoxně se ve většině případů opírá do Applu, který dle našeho redakčního stanoviska není přímým konkurentem Applu. Modrá stáj se tak opírá do svého bývalého partnera, zatímco červení (AMD) mu čím dál více ukrajují z prodejů.

Každopádně nová reklama zdůrazňuje ten „nejlepší procesor na světě“ v tenkém a lehkém laptopu. Hovoří se samozřejmě o procesorech z řady Intel Core 11. generace, konkrétně Intel Core i7 – 1185G7. Na tom by vlastně nebylo nic tak špatného, kdyby v reklamě nefiguroval uživatel s MacBookem Pro na stole a Magic Mouse v ruce.

Stále bychom mohli říct, že Apple prodává Intel počítače Mac. Problémem je, že žádný z nich není osazen jedenáctou generací procesorů Intel. Zástupci korporace si tak neuhlídali své marketingové oddělení, které prostě pro reklamu využilo jeden z mnoha obrázků dostupných v databázi Getty Images.

Zdá se, že Intelu se poslední dobou nic nedaří a naděje přichází až s novým CEO, který ohlásil zásadní restruktualizaci firmy. Chce mimo jiné poskytnout výrobní kapacity a nabídnout spolupráci i Applu. Uvidíme, zda bude nabídka vyslyšena. Mezitím můžeme dále sledovat jednotlivé přešlapy, které očividně nekončí.

Intel vydal další reklamu na své procesory. Omylem v ní ale ukazuje MacBook Pro