Intel by chtěl vyrábět čipy Apple Silicon. Před týdnem přitom rozjel reklamní kampaň proti Applu

Ve společnosti Intel jako by levá ruka nevěděla, co dělá ta pravá. A tak firma úspěšně spustila reklamní kampaň proti Applu, zatímco s ním chce zároveň vyjednávat o novém partnerství.

Apple pomalu a jistě přechází na své vlastní procesory Apple Silicon založené na architektuře ARM. První zástupce M1 ukázal, že opravdu půjde o správný směr. Mezitím tradiční výrobce procesorů architektury x86 Intel přemýšlí, jak se s tím vypořádat.

Marketingové oddělení Intelu tak spustilo reklamní kampaň, ve které se snaží zákazníky přesvědčit, že jediná správná varianta počítače je ta s Intel procesory. Hlavní tváří reklam je přitom Justin Long, jehož mnozí pamatují jako pana Maca ze série dnes už legendárních reklam Applu.

[HTML1]

Nový CEO Intelu Pat Gelsinger mezitím v rámci konference Intel Unleashed naznačil, že chce s Applem nadále spolupracovat. Chystaná restrukturalizace korporace Intel totiž nabídne novou divizi, která umožní zákazníkům vyrábět čipy dle svých návrhů a chce přímo konkurovat například TSMC, které vyrábí čipy mimo jiné pro Apple a AMD. Továrny budou v Arizoně v USA a Intel chce být protiváhou k Asijským výrobcům.

Gelsingerovy úvahy tak vyvolaly mnoho vtipných reakcí, neboť stále ještě běží reklamní kampaň proti Applu, zatímco Intel už přemýšlí, jak obnovit spolupráci. 

Tento postup a spolupráce se ale nevylučuje. Nesmíme zapomínat, že jedním z hlavních soupeřů na poli smartphonů Applu je Samsung. Na venek soupeřící korporace však spolu úzce spolupracují, jelikož Apple patří mezi největší zákazníky Samsungu, respektive jeho divize vyrábějící OLED panely. Je velmi pravděpodobné, že se nakonec Apple a Intel dohodnou na pokračování spolupráce.

Intel by chtěl vyrábět čipy Apple Silicon. Před týdnem přitom rozjel reklamní kampaň proti Applu