Apple začal nabízet přenos fotografií a videí ze služby iCloud na Google Fotky

Apple tento týden začal nabízet novou službu, která vám usnadní migraci multimediálních dat z iCloudu na služby společnosti Google.

Apple vydal příslušnou stránku podpory, která popisuje postup přenosu vašich fotografií a videí nahraných na iCloudu do Google Fotek. Služba je dostupná pro všechny země Evropské Unie, dále pak USA, Austrálii, Kanadu, Lichtenštejnsko, Švýcarsko a UK. 

Začít musíte přihlášením na stránku týkající se soukromí a zabezpečení vašeho Apple účtu. Následně zvolte z nabízených možností „Přesun kopie vašich dat“. 

Apple začal nabízet přenos fotografií a videí ze služby iCloud na Google Fotky

Zde v roletkovém menu vyberte cílové umístění „Fotky Google“ a zaškrtněte, která data chcete z iCloudu přenést do služeb Google. Tento přenos nakopíruje vybraná data, ale originály stále zůstanou v iCloudu.

Apple upozorňuje, že celý přenos dat trvá tři až sedm pracovních dní. Během této doby se ověřuje, zda jste požadavek zadali skutečně vy a následně se spustí přenos multimédií. Apple ID musí mít před zahájením přenosu aktivní dvoufaktorové ověření a Google Fotky dostatek místa.

Apple začal nabízet přenos fotografií a videí ze služby iCloud na Google Fotky

Některá data, jako například chytrá alba, live fotky, obsah foto streamu, metadat a některé RAW fotografie se nepřenesou. Naopak přenos zvládne nakopírovat formáty .jpg, .png, . webp, .gif, některé podporované RAW, .mpg, .mod, .mmv, .tod, .wmv, .asf, .avi, .divx, .mov, .m4v, .3gp, .3g2, .mp4, .m2t, .m2ts, .mts, a .mkv.

V případě úprav na fotkách se přenese vždy poslední verze fotografie, nikoli originál. Duplikáty fotek se nepřenáší. Fotografie se přenesou včetně alb, ale videa budou samostatně.

Mnozí podotýkají, že by Apple mohl nabídnout i opačnou službu. Tedy pomocníka při migraci z Google služeb na jeho vlastní cloudová řešení.