Apple nabízí řešení chybějících GPS dat a vybíjení baterie ve watchOS 7. Obnovte iPhone a Apple Watch

Po aktualizaci na iOS 14 a watchOS 7 mnozí uživatelé hlásili nepříjemné potíže. Některým se s watchOS 7 rychle vybíjí baterie, jiným chybí polohová data u cvičení.

Na internetu se objevilo hned několik vláken ať už na oficiálních fórech Apple podpory, tak serveru MacRumors nebo sociální síti Reddit. Zdá se, že problémy s rychlým vybíjením a chybějících GPS souřadnic u cvičení, trpí všechny modely Apple Watch bez rozdílu. Společným jmenovatelem je aktualizace na watchOS 7.

O problému s chybějícími polohovými údaji jsme již informovali. Uživatelé si jdou obvykle zacvičit a nechají svůj iPhone doma, zatímco spoléhají čistě na své Apple Watch. V přehledu cvičení pak zcela chybí GPS souřadnice.

Dalším častým syndromem watchOS 7 bývá rychlé vybíjení baterie hodinek. Opět se tak stává po aktualizaci iPhone na iOS 14 a následné aktualizaci Watch na watchOS 7. 

Pracovníci Apple podpory obvykle doporučovali odpárovat hodinky a znovu je spárovat. Z této rady se nyní stává oficiální postup řešení problémů, jelikož Apple na svém webu publikoval dokument, který tento postup radí všem.

Pro vyřešení problémů tedy máte odpárovat své Apple Watch od iPhone. Následně provést zálohu iPhonu do iCloudu včetně dat zdraví. Poté kompletně vymazat iPhone a následně jej obnovit ze zálohy. Následně znovu spárovat hodinky.

Zdá se, že tento postup většině uživatelů pomohl. Otázkou zůstává, zda se problémy neobjeví znovu a zda přeci jen nejde o chyby v operačním systému watchOS 7.

Apple