Microsoft nadobro zavírá svou konkurenci kamenných Apple Storů

Je to už přes deset let, co se Microsoft vydal ve šlépějích Applu a začal budovat síť svých kamenných prodejen nazvaných jednoduše Microsoft Store.

Microsoft ohlásil, že nadobro uzavře veškeré své kamenné prodejny Microsoft Store. Po celém světě tak začíná uzavírání a přesun zaměstnanců z obchodů do kanceláří, obvykle na pozice podpory nebo prodeje.

Redmond stále hodlá poskytovat a udržovat svůj Microsoft Online Store a chce připravit i speciální „Experience Centers“ (zážitková centra) ve vybraných městech jako jsou New York, Londýn, Sydney a samozřejmě v sídle v Redmondu anebo ve Washingtonu.

„Naše online prodeje rostou úměrně tomu, jak se vyvíjí naše portfolio směrem k digitálním produktům a náš tým úspěšně prokázal schopnost plnit potřeby zákazníků mimo fyzická místa,“ řekl vice president David Porter. „Jsme vděční našim zákazníkům, kteří navštěvovali Microsoft Store, a rádi bychom je dále obsloužili online nebo skrze náš retailový tým.“

První obchod Microsoft Store se zákazníkům otevřel v říjnu 2009 ve Scottsdale v Arizoně. Bylo to osm let poté, co Apple otevřel své první obchody v Glendale v Kalifornii a ve Washingtonu D.C.

MacRumors