Nová Magic Keyboard nefunguje s některými nabíječkami a kabely třetích stran

Část uživatelů nové přídavné klávesnice Magic Keyboard si všimla, že není kompatibilní s některými nabíječkami a kabely třetích stran.  

První stížnosti se objevily u čtenářů známého serveru MacRumors. Na tamních fórech se začínají objevovat zkušenosti uživatelů, kterým se nedaří nabíjet své iPady Pro s Magic Keyboard. Společným jmenovatelem je použití nabíječek a kabelů třetích stran. 

Nová Magic Keyboard nefunguje s některými nabíječkami a kabely třetích stran

Situace je poněkud zvláštní, neboť samotný iPad Pro nemá se stejným příslušenstvím problém. Pokud se ale pokusíte se stejným příslušenstvím nabíjet tablet skrze Magic Keyboard, nic se nestane. Někdy dokonce problikává stavová ikonka a střídavě se objevuje hlášení a zvuk nabíjení. 

Čtenáři hlásí potíže zejména s nabíječkami od Ankeru a Mophie, ale někdy jsou problémy i při použití nabíječky třetích stran s oficiálním USB-C kabelem od Applu.  

Používejte oficiální nabíječky a kabely

Pracovníci Apple podpory přitom zatím neposkytli žádné řešení a pouze tvrdí, že uživatelé mají používat oficiální příslušenství od Applu. Paradoxní je, že naopak mnohým nabíjení funguje s libovolným příslušenstvím i Magic Keyboard. 

Je tedy možné, že jde o vadnou sérii klávesnic, anebo problémy s firmware příslušenství třetích stran. Apple ani dodavatelé zatím situaci nekomentovali.