Apple a Ridley Scott podepsali novou smlouvu. Tvůrce ikonické reklamy 1984 se vrátí na scénu

Apple nadále rozšiřuje svůj katalog ve streamovací službě Apple TV+. Nejnovějším přírůstkem tam budou seriály z pera známého Ridley Scotta.

Ridley Scott je velmi známý i mimo Apple fanoušky, na které zapůsobila ikonická reklama 1984. Ta měla za úkol připravit půdu pro legendární počítač Macintosh, „dítě“ Steva Jobse.

Apple a Ridley Scott podepsali novou smlouvu. Tvůrce ikonické reklamy 1984 se vrátí na scénu

Scott však stojí i za známými filmy a sériemi jako jsou Top Gun, Marťan, Vetřelec, Černý jestřáb sestřelen nebo seriál pod taktovou Amazonu The Man in the High Castle. 

Známý režisér nyní posílí tým Apple TV+ a z jeho pera by mělo vzniknout množství obsahu od seriálů až po filmy.

Apple TV+ proti HBO GO nebo Netflixu

Apple bojuje ve vysoce konkurenčním prostředí okupovaném službami jako jsou HBO GO nebo Netflix, které mají vlastní produkci originálního obsahu. Do kolbiště se rovněž připojil Disney se svou službou Disney+ a taháky v podobě zavedených značek včetně Star Wars, Marvell filmy a dalším.

Apple TV+ nemá bohatý katalog obsahu a spoléhá pouze na vlastní tvorbu. Už v uplynulých letech tak byly podepsány smlouvy s významnými tvůrci jako je Steven Spielberg nebo Oprah Winfrey, Alena Smith a dalšími.

Zda služba prorazí v tvrdém konkurenčním boji zjistíme patrně až za rok, kdy vyprší roční zkušební období všem majitelům nových Apple zařízení (iPhone, Mac, iPad, Apple TV). Ostatní si mohou službu vyzkoušet na týden zdarma a poté se platí měsíční předplatné 139 Kč.

[HTML1]

MacRumors