Trackpad z Magic Keyboard je jediná snadno vyměnitelná součástka

Technici známého serveru iFixit už rozebírají novou klávesnici Magic Keyboard, která přidává iPadu Pro nejen větší ergonomii, ale také trackpad. 

Minulý týden technici serveru iFixit prosvítili novou klávesnici Magic Keyboard určenou iPadům Pro rentgenovými paprsky. Nyní se pomalu ji rozebírají tak, aby zjistili, které součástky budou snadno opravitelné a které bohužel nikoli. 

Trackpad z Magic Keyboard je jediná snadno vyměnitelná součástka

Po pečlivém odebrání horního dílu trackpadu se ukázalo, že jde skutečně o mechanické tlačítko a nikoli o součástku s vibračním motorkem tak, jak ji známe například z MacBooků. O funkčnost celé dotykové plošky se stará středové tlačítko, které funguje na principu páky. 

Při mačkání ve středu tak dojde k přímému stisku. Pokud zmáčknete trackpad po stranách, o zmáčknutí se postarají boční plíšky, které vyvedou stisk až do středu. Lepší představu získáte prozkoumáním níže přiložených fotek. 

Trackpad z Magic Keyboard je jediná snadno vyměnitelná součástka

Technici se shodují na tom, že trackpad bude jedinou snadno opravitelnou částí nové Magic Keyboard. Rozebrat se jej totiž podařilo bez výraznějšího poškození klávesnice, což je problematické u zbytku klávesnice. 

Nová Magic Keyboard se prodává ve dvou variantách 11” a 12,9”. Cena menší verze je 8 890 Kč a cena větší verze pak dosahuje 9 990 Kč. Klávesnice je kompatibilní s iPady Pro 2020 a 2018. 

MacRumors